sunnuntai 3. lokakuuta 2021

Nuorten SM Porvoo 2021

Lauantaina oteltiin Porvoon Shirokawan 50-vuotis juhlakilpailuna nuorten Suomenmestaruuksista. NuJulaisista oli mukana tällä kertaa kolme judokaa, sekä lisäksi Arttu ja Tea valmentajina. Kilpailut oli poikkeuksellisesti jouduttu siirtämään syksyyn. Pitkä kisatauko näkyi myös positiivisesti: urheilijat, tuomarit,  valmentajat ja huoltajat halusivat nnokkaina jälleen kohdata ja nauttia kaikille niin tärkeästä kamppailusta – judon hyvässä hengessä.

Vielä U15-ikäinen Ella Karjalainen (kuvassa Ella ja Arttu Määttä) osallistui ensimmäisiin arvokilpailuihinsa ennakkoluulottomasti. Tyttöjen alin painoluokkakin oli Ellalle ”yhtä isompi”, mutta silti voima ja osaaminen näkyi hienoina otteina. Kolmesta ottelusta yksi upea voitto. Voitto-ottelussa Ella näytti sisukkuuttaan puolustaen ensiksi lähes minuutin vastustajan mattohyökkäystä – edes hengästymättä ja heti seuraavista kahdesta aloituksesta upealla Ouchi-gari jalkatekniikalla voittopisteet Nummelan tulevaisuuden lupaukselle. Ellan kaksi häviötä tulivat sarjan voittajalle, sekä hopeamitalistille – hyvä kisa ja arvokasta kokemusta matkalla eteenpäin.

Rasmus Sorsa otteli pojat U18-55kg sarjassa. Rassen tuplapooli osoittautui erittäin tasaiseksi – kolme judokaa olivat lopulta tasapisteissä, yhdellä otteluvoitolla. Pisteidenkin mennessä tasan, nopeampi voittoaika ratkaisi edun nuorelle NuJulaiselle. Tiukka häviö semifinaalissa toi kuitenkin paikan podiumilla ja SM pronssimitalin, edellisvuoden jatkoksi.

Iltapäivällä ikäluokkaa vanhemmat pääsivät tosi toimiin. U21-66kg -sarja on aina kova ja ennakkoon odotettu. Nuutti Aholainen (yläkuvassa) on treenannut erittäin määrätietoisesti, pitäen tavoitteenaan kansainväliset kilpailut ja edustuspaikan lunastamisen maajoukkueessa. Viimevuotinen U18 SM kultamitali oli jo taakse jäänyt meriitti ja yksi muiden mitalien joukossa. Lauantaina mitaliputki jatkui hopeisena. Sarja on erittäin kova ja paikat podiumilla vaihtuvat kilpailusta toiseen. Kansainväliset kilpailut näyttävät näiden miesten todellisen osaamisen. Toivottavasti kansainvälisiä kilpailutapahtumia järjestetään jatkossa enemmän ja Nuutti pääsee niissä näyttämään parasta judoaan.

Kiitokset NuJun valmentajille Tea Laakkonen ja Arttu Määttä. Olette upeasti jaksaneet valmentaa, sekä huippu-urheilijoitamme, että seuran muita junioreita. Kisamenestys antaa toivottavasti myös seuran tuleville edustusjudokoille kipinää harjoitella ja kisata – aina kun siihen on mahdollisuus.

Viikon kuluttua lauantaina 9. päivä Nummelanharjun Koululla pääsee näkemään, kun Suomen parhaimmisto kohtaa aikuisten Suomenmestaruuskilpailuissa. Ottelut alkavat kello kymmenen. Talkoilla nämäkin kilpailut järjestetään – tule siis mukaan: ainakin perjantaina klo 17 rakentamaan kisapaikkaa. Muista tehtävistä voit olla yhteydessä ohjaajaasi, tai seuran puheenjohtajaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.