sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Oskari Mäkinen suomenmestari 2021

Oskari Mäkinen (kuva Taina Saha) on suomenmestari M81kg sarjassa! Henri Määttä samassa sarjassa pronssille! Jessika Hellgrén hopeaa sarjassa N-63kg ja Julius Sala pronssia sarjassa M-90kg! Hienosti oteltu jokaiselta. NuJulaisita lisäksi mukana Sami Järvinen sarjassa M+100kg.

Oskari Mäkisen ottelut onnistuivat M81kg sarjassa erinomaisesti. Kaksi alkupoolin kamppailua olivat helppoja, toisen kestäessä 53 ja toisen 7 sekuntia. Nyt samassa sarjassa mukana ollut Henri Määttä otteli omaa painoluokkaansa ylempänä. Henun alkusarja oli kova. Sarjan hopeamitalisti Aku Laakkonen laittoi kehäkettumme koville, voittaen lopulta ottelun. Toisessa alkusarjan ottelussaan Henu näytti parasta osaamistaan, voittaen taidokkaasti vielä U21-ikäisen Jyväskylän Santeri Hakkaraisen (Kuva Risto Saha: Henri ja Santeri). Semifinaali käytiin valitettavasti NuJulaisten kesken – Oskarin viedessä voiton ja näin paikan finaalissa, Henun jäädessä hyvin ansaitulle pronssille. Finaali käytiin Oskun ja Meido-Kan’in Aku Laakkosen välillä. Edellisissä suomenmestaruuskilpailuissa Aku oli vienyt voiton, mutta nyt Osku näytti alusta lähtien määrätietoisemmalta ja vahvemmalta judokalta. Miehet ovat kohdanneet useasti ja tuntevat toistensa tavat hyvin. Osku otteli tällä kertaa ehkä hivenen rauhallisemmin, kiirehtimättä – antaen ottelun edetä ja kovan peruskunnon tulevan paremmin esille? Erilainen ottelustrategia antoi taas Akulle uutta pohdittavaa ja vaikeutti mahdollisesti oman ottelustrategian toteuttamista. Vuosi sitten edellinen kohtaaminen kääntyi Meido-Kan’in judokan eduksi – nyt NuJulainen oli päättänyt voittaa. Akulle tuomitut kaksi varoitusta kertoivat myös Oskun läpi ottelun jatkuneesta hallinnasta. Rauhallinen ottelutyyli tuntui toimivan ja ottelun edetessä aina golden-score tilanteeseen asti antoi Oskulle mahdollisuuden päättää ottelun ja näin voittaa ansaitusti ensimmäisen aikuisten suomenmestaruuden. Tässä kovassa M81kg sarjassa podiumille nousi siis kaksi NuJulaista: Oskarille kultaa ja Henrille pronssia. Mestaruus oli Oskulle ensimmäinen aikuisten sarjassa, kolmen hopeamitalin jälkeen. Henulle mitali oli jo viides aikuisten suomenmestaruuskilpailuissa – ensimmäinen pronssi kolmen kullan ja yhden hopean jälkeen.

Naisten sarjoissa naapuriseuran Emilia Kanerva voitti jo yhdeksännen suomenmestaruuden – aivan huikea saavutus, onnea Emppu!

Naiset 63kg oli odotettu sarja, eikä vain siksi että mukana oli NuJun Jessika Hellgrén (Kuva Risto Saha). Viiden naisen pooli, jossa jokainen ottelee kerran toista vastaan. Kaksi ensimmäistä ottelua olivat Jessikalle melko helppoja ja voitto tuli rutiinilla. Kolmannessa kohtaamisessa Lahden Judoseuran nuori Ella Lavikainen laittoi Jessikan koville. Ella harjoittele usein Nummelassa ja on judokana kehittynyt viimeisen vuoden aikana huikeasti. Yli seitsenminuuttiseksi venynyt kamppailu päättyi lopulta Jessikan voittoon, mutta vei mahdollisesti voimia päivän viimeisestä kohtaamisesta. Sarjan mestaruuskamppailu käytiin hyvin toisensa tuntevien, sekä usein yhdessä harjoitelleiden Kirkkonummen Alexandra Bartonin ja NuJun Jessika Hellgrénin välilä. Allun hyvä pelisilmä toi tarvittavan pistesuorituksen ja näin mestaruus karkasi Kirkkonummelle.

M90kg sarja oteltiin neljän ottelijan poolina, jossa siis kaikki kohtasivat kerran toisensa. Ennakolta kovin ottelu käytiin ensimmäisenä, kun Tikkurilan Judokoita edustavat Jaakko Alli ja Artur Kanevets kohtasivat. Kokemus vei tällä kertaa voiton ja Jaakolle suomenmestaruus, Arturin viedessä Vantaalle myös hopeamitalin. Taisto pronssimitalista käytiin NuJun Julius Salan ja Oulun Yliopiston Judojaostoa edustavan Eelis Paukkun välillä (Kuva Risto Saha: Julius ja Eelis). Eelis aloitti vahvasti. Miesten edelliset kohtaamiset ovat olleet Juliuksen hallintaa ja näyttikin siltä että Eelis oli päättänyt yrittää jokaisesta aloituksesta ja olla antamatta Juliukselle aikaa rakentaa vahvaa hihaotettaan. Ensimmäinen hasime – ja Eelis siirtyi wasarin johtoon hyvällä käsivarsiheitolla, ja uusia yrityksiä tuli solkenaan. Näytti jo siltä että Julius ei saa omaa konettaan käyntiin, sai onneksi kuitenkin. Huolella rakennettu ote antoi ensiksi wasarin utsimatasta  ja heti perään hyvästä suunnanvaihdosta tehdystä käännöstä. Taitolaji, jossa kummatkin judokat näyttivät onnistuvan. Voitto ja näin toinen suomenmestaruuspronssi Juliukselle.

Sami Järvinen jäi M+100kg sarjassa podiumin ulkopuolelle. Nuutti Aholainen joutui jättämään kilpailut välin viikolla nousseen kuumeen takia.

NuJu oli yhdellä kullalla ja hopealla, sekä kahdella pronssilla mitalitilaston kolmas Chikara Helsingin ja Kirkkonummen Judoseuran jälkeen.

Järjestävänä seurana NuJu voi vain todeta, että kivaa oli taas kamppailla yhdessä ja vaihtaa kuulumisia sekä tatamin laidalla että yleisölehtereillä. Kiitos kaikille talkoolaisille ja muille tapahtuman onnistumiseen vaikuttaneille. Erityinen kiitos jokaiselle tuomarille (Kuva Risto Saha).

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.