lauantai 1. lokakuuta 2016

Jessikalle European Cup Pronssia

Judon Euroopan Cupin avauspäivä Tampereella toi Suomelle yhden mestaruuden ja kaksi pronssia. Mestaruuden otti viime vuoden 23-vuotiaden EM-pronssimitalisti Katri Kakko (-52) kilon sarjassa. Pronssille selviytyivät Jessika Hellgren (-63 kg) ja Marianne Kosonen (-48 kg). Mitali on Jessikalle ensimmäinen naisten sarjassa ja tällä tasolla.

Päävalmentaja Jaakko Saari oli erityisen iloinen Jessikan onnistumisesta ja positiivisista otteista kisatatamilla. Jessikan ottelut lähtivät hyvin käyntiin voitolla Israelin Aviya Mealemista waza-arilla. Avausottelu toi hymyä nuoren naisen kasvoille sekä aimo annoksen luottamusta omiin kykyihin. Toisessa ottelussaan Jessika joutui antautumaan kultaa voittaneelle Ranskan Laetitia Blotille samoin waza-arilla. Häviö ainoastaan sarjan ennakkosuosikille ensimmäisissä aikuisten kilpailuissa – ei ole häpeä, vaan hyvä tulos. Kilpailuiden jälkeen Jessika piti tätä ottelua oman kehittymisensä kannalta nimenomaan tärkeimpänä. Pronssiottelussa vastaan asettui Kirkkonummen Judoseuraa edustava ja Jessikan hyvä harjoituskaveri Alexandra Barton. Ottelu alkoi tasaisesti – molempien tuntien toistensa vahvuudet. Jessika voitti kuitenkin käsilukon tuomalla ipponilla. Tilanteessa korostui tilanteen hallinnan tärkeys ja loppuun asti kamppaileminen.

Lauantaina nähtiin myös miesten otteluissa NuJulaisia. Valitettavasti jokainen jäi kuitenkin mitalioteluiden ulkopuolelle: Jyri Rajaniemi (-73), on siirtymässä isompaan painoluokkaan. Jyrillä on vielä vuosi edessä myös U21 sarjoissa., Arttu Määttä (-72), on pitänyt tänä vuonna harvempaa kilpailutahtia. Paluu oli raskas ja päättyi tappioon tasaisessa ottelussa vasta jatkoajalla. Tommi Valtonen (-66), on myös vaihtanut isompaan painoluokkaan. Kaksi ottelua, mutta ei kuitenkaan mahdollisuutta jatko-otteluihin.

Tampereen Judoseura pystyi jälleen näyttämään kuinka tasokkaat, hyvin toimivat, kansainväliset judokilpailut järjestetään. Tapahtumapaikkana Tesoman Liikuntahalli toimi hyvin.

Kilpailut jatkuvat huomenna sunnuntaina isommilla painoluokilla. Nummelalaisista mukana tuore kadettien EM-mitalisti Oskari Mäkinen. Kilpailut alkavat klo 10 ja mitaliottelut klo 16.

http://www.mediaserver.fi/live/europeancuptampere

Kaaviot:

http://www.ippon.org/cont_cup_sen_fin2016.php

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.