sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Nummelan Judolle kaksi SM-kultaa

Judon miesten ja naisten SM-kilpailut oteltiin 2.4.2011 Porvoossa. Nummelan Judosta kilpailuihin osallistui kolme judokaa. SM 2011 tulokset ja ottelukaaviot löytyvät JudoShiai tulospalvelusta.


Kuvat (Vesa Niemenmaa, Fudoshin): Kuvia Nummelan Judon ottelijoista SM-tatamilla ja palkintopallilla.

Antti sarjan M-66 mestari

Antti Rintamäki on sarjan M-66 hallitseva mestari vuosilta 2010 ja 2009. Antti eteni varmoin ottein, ippon voitoilla aina finaaliin saakka. Finaalissa Antti kohtasi Hämeenlinnan Judoseuran Sampsa Koivulahden.

Ottelun edetessä Antti lähti yrittämään polvi-seoi-nage heittoa. Heiton aikana Antti ei saanut vasemman jalkansa päkiää kunnolla mattoa vasten ja nilkka vääntyi sivulle. Antti linkkasi aloituspaikalle ja jatkoi ottelua. Lopulta Antti sai tehtyä waza-arin arvoisen pistesuorituksen, joka piti ottelun loppuun saakka. Antti otti näin SM-kultaa sarjassa M-66 kg ja on sarjan hallitseva mestari kolmatta vuotta peräkkäin.


Anniinasta judon triplasuomenmestari 2011

Anniina Jokinen kohtasi ensimmäisessä ottelussa Keido-Kanin Jemina Lostedtin. Anniina kertoi, että avausottelu oli tiukka ja tahmeampi kuin toinen ottelu. Anniinan mukaan ottelussa oli paljon hyviä tilanteita, joista olisi voinut jatkaa mattoon, mutta tilanteet menivät ohi ennen kuin Anniina hoksasi käyttää niitä hyväkseen. Lopulta Anniina sai käytettyä paikan hyväkseen ja lopetti ottelun sidonnalla.

Toisessa ottelussa Anniinaa vastaan tuli Kankaanpään Judokoiden Miia Kamberg, joka oli voittanut oman ensimmäisen ottelunsa ipponilla. Anniinan ja Miian välinen ottelu muodostui täten sarjan finaaliotteluksi. Ottelun alussa Anniina teki o-uchi-gari yrityksen, mutta meinasi itse kaatua. Kolmannen hajimen jälkeen Anniina sai vastustajansa yoko-shiho-gatame sidontaan. Vastustaja piti vielä Anniinan jalkaa hallussaan, mutta Anniina sai jalan irti ja sidonta piti loppuun saakka.

Anniina otti siis sarjan N-48 kg Suomen mestaruuden ja teki samalla suomalaista judohistoriaa. Tiettävästi kukaan muu ei ole koskaan voittanut kolmea SM-kultaa yhden kisavuoden aikana.


Kuva: Anniina Jokinen on judon triplasuom​enmestari vuonna 2011.

Anniina kertoi, ettei ollelupäivää ennen jännittänyt. Jännitys iski vasta juuri ennen matseja. Paineita ei ollut, sillä hän oli voittanut molemmat vastustajat nuorten SM-kisoissa. Ennen matseja mietin, että molemmat vastustajat ovat voitettavissa, totesi Anniina. Lisäksi ajattelin, että kolminkertainen mestaruus on mahdollinen.

Tommi sijoittui viidenneksi

Tommi Valtonen otteli sarjassa M-60. Ensimmäisessa matsissa Tommia vastaan tuli Keido-Kanin Ville Korkeila. Tommi päätti ottelun kuristukseen kahden minuutin kohdalla.
Toisessa ottelussa Tampereen Judon Juho Reinvall onnistui heittämään Tommia kaksi seoi-nage heitolta ja lopulta Tommi jäi sidontaan. Reinvall eteni voitollaan finaaliin ja Tommi pääsi pronssiotteluun.

Tommi aloitti pronssiottelun vahvasti. Hän onnistui tekemään aituri kata-otoshi tekniikan, siirtyen johtoon yukon arvoisesti. Tampereen Judon Tomi Heikkinen onnistui 50 s ennen ottelun loppua heitossaan ipponin arvoisesti ja vei pronssin. Tommi sijoittui sarjassaan viidenneksi.

Tommin otteita kisoissa seuranneet totesivat Tommin matsanneen hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.