sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Nummelan Judokoille Loviisasta kelpo saalis

Hyvä otteluvire säilyi nuorilla Judokoilla Loviisassa 9-10.4. käydyissä kisoissa.

E-S Aluemestaruuskisat

Etelä-Suomen aluemestaruuskisat oteltiin 9.4. hyvin järjestetyissä puitteissa Loviisan urheilutalolla. Kisoihin otti osaa 152 Judokaa 24 eri seurasta. Nummelan Judosta oli ilmoittautunut kisoihin kaksi Judokaa. E-S aluemestaruuskilpailujen tulokset ja ottelukaaviot löytyvät JudoShiai tulospalvelusta.

Oskari Mäkinen, joka otteli kahdessa eri sarjassa, aloitti urakkansa omassa DP-42 kg sarjassa. Otteluita kertyi tuplapoolissa viisi kappaletta, joista Oskari hävisi ainoastaan yhden. Neljällä voitolla Oskari saavutti ansaitusti itselleen aluemestaruuden.

Ikäluokkaa ylemmässä sarjassa CP-42kg Oskari otti kahdella otteluvoitolla hienosti hopeaa. Ottaen huomioon vastustajien olleen kaksikin vuotta Oskaria vanhempia, oli saavutus enemmän kuin hyvä. Oskarista onkin odotettavissa kovan luokan ottelija tulevina vuosina.


Kuva (Kari Mäkinen): Oskari (valk.) CP-42 sarjan semifinaal​issa.

Toinen Nummelan Judon kilpailija oli Jyri Rajaniemi. Jyrillä on nuoresta iästä huolimatta kunnioitettava kisakokemus takanaan. Mainittakoon viime vuodelta kymmenen palkintopallisijoitusta, joista kolme tuli kansainvälisiltä tatameilta. Tältä vuodelta Jyrillä on nuorten SM-pronssia.

Aluemestaruuskisoista karttui palkintokaappiin tällä kertaa kaksi mitalia. Oskarin tavoin Jyri otteli kahdessa eri ikäluokassa. Sarjassa CP-46 kg Jyri saavutti kahdella otteluvoitolla itselleen pronssia. Sarjassa BP-45 kg vastaan tuli tämän vuoden SM-hopeaa voittanut Arthur Tvauri. Kisa käytiin näiden kahden ottelijan kesken paras kolmesta systeemillä. Jyri otti selvät 2-0 voitot Arthurista, joten Jyristä tuli E-S aluemestari mallia 2011.

On selvää, etteivät saavutukset jää tähän, vaan pojista kuullaan lähitulevaisuudessa vielä useaan kertaan iloisissa merkeissä.Kuva (Jari Jääskeläinen): Jyri Rajaniemi ja Oskari Mäkinen

Junnu Cup II

Sunnuntaina oli vuorossa Junnu Cup II, joka niin ikään oteltiin Loviisassa. Osallistujia oli tällä kertaa 169 peräti 25 eri seurasta. Junnu Cup II tulokset ja ottelukaaviot löytyvät JudoShiai tulospalvelusta.

Nummelan Judolla oli kisoihin ilmoittautunut kuusi nuorta judokaa. Ihan aloittelijoista ei kuitenkaan ole kyse, sillä useammilla on jo takana muutama Junnu Cup ja seuran omat salikisat, jotka antavat hyvän pohjan kisaamiselle.


Kuva (Jari Jääskeläinen): Nummelan Judon tulevia huippuja.

Kasperi Virtanen aloitti sarjassa EP-25,40 kg hienosti ottamalla kolmesta ottelusta kaksi voittoa. Näillä voitoilla Kasperi lunasti itselleen sarjassa hopeaa.

Joel Makkonen kävi kovaa vääntöä sarjassa EP- 26,9kg. Tällä kertaa kaksi ottelu voittoa riitti kolmanteen sijaan.

Niko Isopoussu ei antanut mitään mahdollisuuksia vastustajille. Kolme otteluvoittoa puhtaasti 10-0 ei antanut selittelyn sijaa vastustajille. Hienosti ansaittu kultamitali. Hienoa Niko!

Saku Nissinen kävi omaa kisaansa sarjassa DP-33,1kg. Saku otteli myös kolme ottelua puhtaasti 10-0 voitoin. Sakun oma kisa tyyli toimii ja lahjakkaana kaverina hän tulee pääsemään vielä pitkälle. Kultainen mitali kisoista matkasi Sakun mukana oikeaan osoitteeseen.

Eliel Selkälä jatkoi hyviä esityksiä sarjassa DP-33,80kg. Kahdella ipponilla Eliel varmisti itselleen hienosti hopeaa.

Elielin kanssa samassa sarjassa otellut Pyry Miettinen otteli kolme ottelua saavuttamatta tällä kertaa ottelu voittoa.

Voittaminen on hieno asia, mutta kisoihin osallistuminen vieläkin hienompaa. Kuten Saku sanoi kysyessäni miltä tuntuu kun häviää, oli reippaan pojan vastaus. Ei se niin vakavaa ole, mä kisaan koska se on kivaa.

Teksti: Jari Jääskeläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.