keskiviikko 30. toukokuuta 2018

NuJu'lle värisuora PM-kisoissa

Nummelan Judon judokat onnistuivat Tanskan Hillerödissä pidetyissä Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. Neljä judokaa ja neljä arvokasta mitalia. U18-tytöissä Venla Laiho taisteli tiensä finaaliin kahdella otteluvoitolla. Mestaruus karkasi kuitenkin naapuriin – Kirkkonummen Judoseuran Frida Laxénille. Alle 21-vuotiaiden miesten sarjassa Oskari Mäkinen oli pitelemätön. Viisi ipponin arvoista otteluvoittoa – finaalissa kaatui Ruotsin Leonidas Hytönen – takasi nuorelle nummelalaiselle arvokkaan mestaruusmitalin. Miehissä ottelivat tuoreet aikuisten Suomenmestarit Arttu ja Henri Määttä. Arttu otti kovassa 73-kiloisten miesten sarjassa neljä otteluvoittoa. Pronssikamppailussa kaatui Ruotsin Arthur Kurbanovs. Henri kohtasi alle 66-kiloisten sarjan finaalissa Keravan Bonosta edustavan Valtteri Olinin. Valtteri onnistui tällä kertaa kääntämään ottelun itselleen. Henrille kuitenkin arvokas PM-hopea.
Kokonaisuutena tapahtuma oli suomalaisille urheilijoille hyvinkin antoisa tapahtuma.  Ruotsi voitti mitalitilaston 21 kullalla (175 kilpailijaa), Suomen joukkueen sijoittuessa toiseksi 15 kultamitalilla (88 kilpailijaa). Otsikon kuvassa M-21 81kg mestari Oskari Mäkinen (kuva Antti Renko, Judoliitto)
Kuvassa Suomen U18 urheilijat – Venla Laiho 7. eturivissä (Kuva Antti Renko, Judoliitto)