sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Judon SM2018 Helsinki

2018 Aikuisten Suomenmestarit Henri Määttä M66 ja Arttu Määttä M73
Lauantaina Töölön Kisahallissa miteltiin judon Suomenmestaruuksista. Kuusi NuJulaista nousi tatamille kamppailemaan paikasta auringossa. Päivän isoimpia saavutuksia oli ehdottomasti Määtän veljesten ansaitsemat mestaruudet. Sarjoissa nähtiin myös yllätyksiä ja useita hienoja urheilijoiden esiintuloja.
Jannika Hellgrén haki paikkaa naiset alle 48kg sarjassa. Perjantain punnitus oli kuitenkin armoton ja Jannika joutui ottelemaan painoluokkaa ylempänä. 52-kiloisissa vastaan asettuivat Hontai Judoa edustavat Sundbergin sisarukset Susanna ja Jenni. Hyvästä kamppailusta huolimatta nuori Mäkelänrinteen urheilulukiota käyvä Jannika joutui tunnustamaan Hontain tytöt paremmikseen. Naisten puolella ei nähty muita NuJulaisia Jessika Hellgrénin jouduttua jättämään kisat välistä ärhäkän vatsaflunssan takia.
Miehissä Tommi Valtonen kohtasi ensimmäisen haasteen jo arvonnassa. Alle 60-kiloisten ennakkosuosikit Luukas Saha ja Otto Koponen tulivat kaaviossa Tommin kanssa samalle puolelle. Tommi laittoi itsensä täysillä likoon, mutta joutui karvaasti pettymään Luukaksen ja Oton jatkaessa mitaliotteluihin.
M66 Suomenmestari Henri Määttä, hopeaa Turpal Doukaev, Pronssia Ville Ylitalo ja Valtteri Olin
Henri Määttä lähti puolustamaan 66-kiloisten sarjassa viime vuotista ensimmäistä aikuisten Suomenmestaruuttaan. Otteleminen oli alusta asti todella vakuuttavaa. Juniorisarjoja painoluokassaan pitkään hallinnut Henri todisti viimeistään nyt olevansa mestari myös aikuisten kamppailussa. Henrin tavoitteet ovat korkealla ja lauantain esitysten toivotaan avaavan vieläkin enemmän ovia edustustehtäviin.
M73 Suomenmestari Arttu Määttä, hopeaa Eetu Laamanen, pronssia Sikko Kaewasa ja Miska Pyykkö
Alle 73-kiloisten sarjassa nuori Matias Sala haki pitkän kilpailutauon jälkeen tuntumaa koviin otteluihin. Vastaan asettui tuttu Kirkkonummen Judoseuran Vili Vehmas. Vili löysi ilon ja tekemisen meiningin otteluun, Matiaksen jäädessä aseettomaksi. Ottelu osoitti judon kovuuden ja vaativuuden niin fyysisellä kuin henkiselläkin puolella. Samassa sarjassa NuJun Arttu Määttä näytti parasta osaamistaan. Artulla on ennestään useita nuorten mestaruuksia ja yksi aikuistenkin mestaruus muutaman vuoden takaa. Otteleminen oli nyt parasta mitä Arttu on pitkään aikaan näyttänyt. Ottelija toisensa jälkeen joutui toteamaan Artun päivän parhaaksi ja ansaitusti Suomenmestariksi. Vaikka päivän aikana juhlittiin monia mestaruuden uusineita urheilijoita – kuten Kirkkonummen judoseuran Emilia Kanervaa, joka saavutti jo viidennen peräkkäisen mestaruuden – oli yksi päivän ehdottomia kohokohtia Määtän veljesten venyminen mestaruuksiin samoissa kilpailuissa.
Oskari Mäkisen tavoitteet ja tähtäin on selvästi kansainvälisissä kilpailuissa. Alle 21-vuotiaiden ehdottomaan eliittiin sekä Suomessa että kansainvälisestikin kuuluva Oskari, joutui toteamaan aikuisten sarjojen kovuuden ja yllätyksellisyyden. Oskarin hyökkäävä ja aktiivinen ottelutyyli kostautui vastustajien hyödyntäessä harvat paikat tehokkailla vastatekniikoillaan. Edellisvuoden hopeamitalisti jäi nyt mitalikamppailuiden ulkopuolelle.
Sunnuntaina miteltiin sovelletun judon mestaruuksista sekä joukkuekilpailuissa. Loukkaantumisista ja tiukasta kansainvälisestä kisakalenterista johtuen NuJu ei valitettavasti pystynyt kokoamaan miesten, eikä naisten joukkuetta. 2017 Turun kilpailuissa NuJu’n miesten joukkue saavutti historiansa ensimmäisen joukkuemestaruuden.
Kisatapahtuma oli osa Suomen Judoliiton 60-vuotisjuhlia, jotka huipentuivat illalla Gaalaan ja ansioituneiden palkitsemiseen. Palkittujen joukossa ei tällä kerta ollut NuJulaisia. Oskari Mäkisen henkilökohtainen valmentaja ja Siuntion Keido-Kan’in perustaja Pekka Keräselle myönnettiin tilaisuudessa 4.dan vyöarvo.
Judon SM-kilpailut kokoavat parhaat kotimaiset judokat yhteen ja tarjoavat näin yleisölle mahdollisuuden seurata ja kannustaa parhaimmistoamme. 2019 kilpailut järjestetään huhtikuussa Nummelassa. NuJu tulee panostamaan kilpailutapahtuman onnistumiseen ja on jo nyt käynnistämässä tapahtuman järjestelyitä. Kisaviikonloppu tarjoaa myös Vihdille näkyvyyttä ja toivottavasti kokoaa paikalliset yrittäjät yhteen palvellakseen paikkakunnalle saapuvia kisavieraita. Nummelan Judon puheenjohtaja Ari Tervo sekä kilpailupäällikkö Jukka Sala odottavat paljon itse kisoilta, mutta myös NuJu’n käynnissä olevalta 40-vuotis juhlavuodelta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.