maanantai 16. tammikuuta 2012

Kilpailukausi 2012 on avattu!

B- ja A-nuorten kansallisen, kolmesta osakilpailusta muodostuvan Samurai Cupin ensimmäinen koitos käytiin 14.1 Orimattilassa. Nummelan judokoita osakilpailun voitosta oli kisaamassa kaksi, Jyri Rajaniemen sairastuttua harmillisesti muutama päivä ennen kisaa.

Jessika Hellgrenin sarja BT-63 kg oli kutistunut yhdellä kisaajalla, joten sarjassa ilmoittautumisista poiketen olikin vain kaksi kilpailijaa. Kahden ottelijan pooleissa voitto ratkeaa periaatteella paras kolmesta, eli otellaan kunnes toinen kilpailijoista saavuttaa kaksi otteluvoittoa. Jessikan ei tarvinnut otella kuin kahdesti sillä hän voitti molemmat ottelunsa ipponin arvoisesti ennen täyttä aikaa. Ensimmäinen ottelu ratkesi sidonnalla ja toisen voitto tuli voimakkaalla harai-goshilla.

Päivän yllättäjä oli vasta ensimmäistä vuotta C-junnuissa kisaava Oskari Mäkinen, joka sijoittui toiseksi sarjassa BP-50 kg. Ensimmäinen ottelu Oskarilla oli sarjan voittanutta Henri Määttää vastaan. Ottelu oli tasainen, mutta vanhempi ja voimakkaampi Määttä sai Oskarin sidontaan, joka päätti ottelun. Seuraavat kolme otteluaan Oskari voitti keräten pisteitä seoinagellaan.  Kolmella voitolla Oskari raivasi tiensä sarjan finaaliin, jossa kohtasi jälleen Henri Määtän.  Tälläkin kertaa taisteluparin ottelu päättyi matossa, jossa Määttä sai ensin sidonnan ja samalla Oskarin pään puristuksiin niin, että hänen täytyi luovuttaa. Kilpailuista kuitenkin hopeaa, mikä oli hieno suoritus ikäluokan myötä samalla myös painoluokkaa vaihtaneelta Oskarilta.

Kuva: Oskari Mäkinen viemässä sarjan voittanutta Henri Määttää.

Tästä on hyvä lähteä Nummelan Judon judokoiden sankoin joukoin kisatatameille oppimaan ja hankkimaan kokemusta! Seuraava kilpailu jossa nähdään Nummelalaisedustusta, on Tampereen Ice Power cup 28.1. Kokemusta varsinaisiin kilpailuihin voi hankkia esimerkiksi salikisoista omalta dojolta ke 18.1. klo 18.