sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Judon SM 2020

Judon suomenmestaruuskilpailut oteltiin lauantaina 3.10.2020 Orimattilassa. Kilpailut oli jouduttu vallitsevan Korona-pandemian takia siirtämään toukokuulta, ja pitämään nytkin poikkeusjärjestelyin. Tämä näkyi katsojien käyttämissä kasvomaskeissa, mutta ehkä eniten hyvin pienenä määränä kisakatsojia. Vihtiläisen Hannu Jokisen kehittämä judo kilpailuihin suunniteltu livestream videointi mahdollisti kuitenkin kisastudion rakentamisen kotisohvalle – joka tässä tilanteessa olikin erinomaisen hyvä ratkaisu. Kilpailuiden osallistujamäärä jäi hieman edellisvuotta alhaisemmaksi. Tästä huolimatta kisatunnelma oli hyvä ja aito kamppailufiilis täytti urheiluhallin.

2019 NuJu osallistui kotikisoihin yhdeksän kamppailijan voimin, ollen kolmella mestaruudella mitalitilaston ykkönen. Nyt viiden urheilijan joukkue jäi ilman kultamitalia ja suomenmestaruutta – saavuttaen kuitenkin kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Loukkaantumisten takia veljekset Arttu ja Henri Määttä eivät puolustaneet mestaruuksiaan.

Naisten sarjoissa NuJu'n ainoana edustajana oli tänä vuonna U21 maajoukkueessa harjoitteleva ja Mäkelänrinteen Urheilulukiossa opiskeleva Venla Laiho. N63kg oteltiin tuplapoolina, jossa Venla eteni poolikakkosena semifinaaliin Kirkkonummen Judoseuran Emilia Kanervaa vastaan. Kokeneempi Emilia voitti semifinaalin ja lopulta sarjan, samoin kuin naisten avoimen sarjan suomenmestaruuden. Venla uusi siis hienosti edellisen vuoden pronssinsa.

M66kg sarja oteltiin viiden ottelijan poolina, jossa kukin kohtasi vastustajansa kerran. Nuori Nuutti Aholainen otteli ennakkoluulottomasti ensimmäisissä aikuisten SM-kilpailuissa, saalistaen yhden otteluvoiton, mutta jääden harmittavasti podiumin ulkopuolella, ollen neljäs. Kokenut Tommi Valtonen voitti nuorempansa, mutta kärsi kirvelevän tappion sarjan voittaneelle Joen Yawaran Otto Koposelle.

Julius Sala ja Oskari Mäkinen ottelivat molemmat kovassa M81kg sarjassa. Oskari voitti oman poolinsa, jatkaen semifinaaleihin näin lohkovoittajana. Julius joutui omassa poolissaan kampailemaan sekä miehiä, pisteitä, että aikaa vastaan – otteluiden mennessä kolmella kisaajalla ristiin. Nopein ippon ratkaisi ja Julius jatkoi poolinsa toisena judokana semifinaaleihin – Oskaria vastaan. Seurakaverit ovat harjoitelleet ja tehneet paljon yhdessä judon eteen. Kisakosketuksia toisiinsa heillä ei tainnut naperojudon ja syyskuun HiidenShiain lisäksi kuitenkaan olla? Oskarin vauhti oli Juliukselle liikaa ja juuri Urheilukoulusta kotiutunut res. kersantti vei lääketieteenkandidaatilta finaalipaikan. Helsingin Meido-Kan'ia edustava Aku Laakkonen uusi edellisen vuoden mestaruutensa. Oskarille siis hopeaa ja Juliukselle pronssia.

Seuravalmentajamme ja itsekin suomenmestaruuden voittanut Tea Laakkonen valmensi Nuuttia ja Venlaa kisapaikalla.

2021 suomenmestaruuksista taistellaan taas Nummelassa.

Millaisissa oloissa, sitä ei vielä tiedetä. Nummelan Judo tekee kaikkensa, jotta kamppaileminen sekä kilpailuissa, että harjoituksissa dojolla olisi turvalista. Seura on päivittänyt ohjeistustaan ja seuraa tilannetta tarkasti. Tällä hetkellä kaikki harjoitusryhmät pyörivät normaalisti. Sunnuntain muksu- ja perhejudossa, sekä maanantaisin ja torstaisin harjoittelevalla peruskurssilla on vielä tilaa. Mikäli kamppaileminen hyvässä seurassa, turvallisesti ja toisia kunnioittaen istuu omiin arvoihinne – niin tule ihmeessä tutustumaan ja kokeilemaan. Judon harrastaminen on moniin muihin lajeihin nähden myös edullista. Lisätietoja www.nummelanjudo.fi Seuran ohjaajina on tällä hetkellä erittäin kokenut ja arvostettu ryhmä. Lajin lopettaneen, tai keskeyttäneen, kannattaa tullaa tutustumaan ja kokeilemaan jos nykyinen harjoittelutapa sopisi sinulle?

HiidenShiai 2020

Syyskuussa oteltiin Luksian liikuntahallissa perinteinen HiidenShiai kilpailu – myös erityisjärjestelyin. Kilpailu toimi monelle huippujudokallemme hyvänä esikilpailuna suomenmestaruustaistoa ajatellen. Pitkä kilpailutauko näkyi otteissa, mutta toisaalta myös kova harjoittelu positiivisena kasvuna. Kilpailuihin osallistui yhteensä 154 urheilijaa 35 eri seurasta. Isoimmat joukkueet saapuivat Chikaralta (21), Targimilta (15) ja Meido-Kanilta (15). NuJulaisia olivat kisaamassa: Mia Mai Alango (P13-42 3.), Samu Elopuro (P18-73 2.), Atte Himilä (P18-73 3.), Elmo Keränen (P15-60 4. ja P13+55 1.), Emmi Keränen (P11-37 1.), Inka Moisio (T11-36 2.), Oskari Mäkinen (M-81 1.), Anniina Sala (T15-63 3.), Julius Sala (M-81 3.), Matias Sala (M-73), Tommi Valtonen (M-66 3.), Illia Yevsiukov  (P11-40 4.). Mitalitilaston kärjessä olivat seuroista Targim, Magas ja Chikara – Nummelan Judon sijoittuessa hienosti neljänneksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.