keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Suomen paras!


NuJu'n nuorille joukkue SM kultaa Iisalmessa!
NuJu lähti hakemaan mitalia, viime vuotisen hopean jatkoksi. Kilpailuun oli ilmoittautunut kuusi joukkuetta, jotka arvottiin kahteen lohkoon. Lohkovoittajien oli määrä kohdata finaalissa, ja lohko kakkosten pronssiottelussa. Ensimmäisenä NuJu'a vastaan asettui Itä-Suomen aluejoukkue. Voitto NuJulaisille puhtaasti 5-1, samoin numeroin kuin Pohjoisen aluejoukkueestakin (häviö ainoastaan luovutuksella ottelussa, johon NuJu'lla ei ollut kilpailijaa). Nuoret judokat: Nuutti Aholainen, Venla Laiho, Matias Sala, Oskari Mäkinen – sekä Kirkkonummen Judoseurasta lainassa ollut Frida Laxén, aloittivat siis vahvasti voittamalla jokaisen käydyn kamppailun. Mahtava aloitus!
Toisessa lohkossa kamppailivat Helsinkiläisjoukkueet Chikara ja Meido-kan, sekä Tikkurilan Judokat Vantaalta. Taistelu oli tiukkaa ja paikan finaalissa varmisti vasta uusintaottelun jälkeen Meido-kan, Chikaran viedessä myöhemmin pronssimitalin.
Finaali oli todella jännittävä! Ennen viimeistä ottelijaparia Meido-kan johti 3-2. Avoimessa painoluokassa NuJu oli laittanut peliin parhaan ottelijana Oskari Mäkisen. Meido-kanilaisista lähti voittoa hakemaan Artjom Mantulin. Voitto Oskarille ja tilanne tasan. Jännittävämpää ja hienompaa päätöstä joukkuekilpailulle ei voisi toivoa. Säännöt määräävät, että voitto ratkaistaan tasatilanteessa arpomalla yksi ottelijapari uusintakamppailuun – alle 57kg, eli Frida Laxén ja Heda Blatkhanova. Heda oli voittanut aiemman kamppailun, mutta nyt uusinnassa Frida halusi enemmän voittoa.
Frida Laxén ja voittoheitto
Vaikka judo onkin yksilölaji, tuo joukkuekisa jotain uutta sekä harrastajille että katsojille. Tunnelma oli huikea ja ottelijat aidosti iloisia. Nummelan Judolle siis ensimmäinen nuorten joukkue Suomenmestaruus. NuJu'n ryhmää ja erityisesti joukkuekisaan osallistuneita urheilijoita kannustettiin "valmentajatrion" voimin. Tero Laakkonen innosti jälleen judokat parhaimpaansa. Tea Laakkonen oli elementissään valmentaen seuran junioreita. Julius Sala oli luomassa omalla urheilullisella esimerkillään kisafiilistä ja tsemppiä NuJu'n judokoille.
Aikuisten Suomenmestaruuskilpailut Nummelassa
Huhtikuussa huippujudoa voi nähdä ihan kotikulmilla. Aikuisten, joukkue sekä sovelletun judon mestaruuskilpailut järjestetään Nummelanharjun Koululla 13.-14. huhtikuuta. Arttu ja Henri Määttä puolustavat viime vuoden mestaruuksiaan. NuJu voitti miesten joukkuemestaruuden 2017 Turussa järjestetyissä kilpailuissa. Osa nuorista huipuistamme on myös mukana aikuisten SM-kilpailuissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.