keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Nuorten SM Iisalmessa

Iisalmelaiset olivat laittaneet hienot kilpailut pystyyn! SM-titteli tuo kilpailuihin aina oman jännityksensä. Loukkaantumisten ja muiden poissaolojen jälkeen, NuJulaisista seitsemän urheilijaa puki judogin päälle ja astui nuorten SM tatamille. Sunnuntain joukkue mestaruus kruunasi NuJulaisten viikonlopun. Lauantai toi sekä hienoja onnistumisia, että lajiin kuuluvia karvaita pettymyksiä.
Oskari Mäkinen Suomenmestari -81kg
Oskari lähti ennakkosuosikkina tavoittelemaan SM-kultaa viimeistä kertaa juniorisarjoissa. Vastustajat olivat pyrkineet lukemaan Oskarin taktiikoita. Puolustaminen ei auttanut kuin pitkittämään sitä lopullista iskua ja voittoa Nummelan ja myös nyt koko Suomen kovimmalle juniorijudokalle. Kaikki ottelijat, myös Tikkurilan Judokoiden Artur Kanevets finaalivastustaja, joutuivat antautumaan Oskarille ennen täyttä otteluaikaa. Nuorten, sekä myöhemmin keväällä Nummelassa aikuisten SM-kilpailut on tärkeä osa Oskarin kilpailukautta. Tähtäin on kuitenkin European Cupeissa ja syksyn U21 EM-kilpailuissa Vantaalla. Kausi sisältää siis runsaasti matkustamista, kisaamista ja leireilyä – aina Japanissa asti. Hieno kisavuosi siis edessä!
Venla Laiholle tuplahopeaa
Alle 18 vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen tuore kapteeni ja tiukasti kansainvälisiä kilpailuita kiertävä Venla Laiho joutui kamppailemaan Iisalmessa kaikkensa antaen voittojensa eteen. Sekä U18, että U21-63kg sarjat tarjosivat kovia otteluita ja huikeaa kamppailua. Venla voitti ottelunsa, Chikaran Ronja Miekkalehtoa lukuun ottamatta, joka nousi nyt kaksoismestariksi. Venla ottelee usein kansainvälisissä kilpailuissa painoluokkaa alempana. Kausi tulee jatkumaan European Cuppien ja kansainvälisten leiritysten rytmittämänä. Kotimaan kilpailuina kalenterissa ainakin, Orimattilassa järjestettävä Baltic Sea Championships sekä Rovaniemen PM-kilpailut.
Nuutti Aholaiselle ensimmäinen SM-mitali
Nuutti on viime vuoden aikana kehittynyt hurjasti. Ottelustrategia, sekä mattojudo näyttävät aikaisempaa paljon vahvemmalta. Ison U18-60kg sarjan pronssimitali oli ehdottomasti kaiken sen vaivan ja harjoittelun arvoinen, jota Nuutti on judon eteen tehnyt. Lauantain onnistumisten jatkoksi Nuutti voitti sunnuntain joukkue kilpaussa tärkeitä kamppailuita. Tähtäin on kansainvälisissä kilpailuissa. Baltic Sea Championships, sekä Rovaniemen PM-kilpailut tarjoavat tähän oivan mahdollisuuden.
Nuori Samu Elopuro otteli ennakkoluulottomasti samassa sarjassa Nuutin kanssa. Samulle arvokasta kokemusta, ja voitto avausottelussa. Jesse Auna näytti vahvaa tulemista heti ensimmäisissä SM-kilpailuissaan, hakemalla yhden otteluvoiton U18-55kg sarjassa. Jesse Ollikkala (U18-66kg) ja Matias Sala (U21-73kg) jäivät hyvästä kamppailusta huolimatta myös mitaliotteluiden ulkopuolelle.
Valmentajien sekä tuomareiden lisäksi, kilpailuiden onnistumisesta vastaavat monet vapaaehtoiset työntekijät. Judoliiton määräämänä virallisena valvojana toimi aktiivinen kilpailupäällikkömme Jukka Sala. Hyvällä yhteistyöllä Iisalmen kilpailut saatiin hienosti vietyä maaliin ja ansaitut mitalit urheilijoiden kaulaan.
Seuran talkoohenkeä, sekä heittäytymistä yhteisen hyvän puolesta, tarvitaan huhtikuussa, kun aikuisten, joukkue sekä sovelletun judon mestaruuskilpailut järjestetään Nummelanharjun Koululla 13.-14. huhtikuuta. Arttu ja Henri Määttä puolustavat viime vuoden mestaruuksiaan. NuJu voitti miesten joukkuemestaruuden 2017 Turussa järjestetyissä kilpailuissa. Osa nuorista huipuistamme on myös mukana aikuisten SM-kilpailuissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.