keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Nummelan Judolla menestyksekäs kisavuosi 2010

Matti Jääskeläinen, Vihdin Uutiset 2.1.2011 ja Luoteis-Uusimaa 8.1.2011

Vuosi 2010 on ollut kilpailullisesti seuran historian menestyksekkäin vuosi. Seuran judokat ottelivat kolme Suomen mestaruutta ja lisäksi nuorten kansainvälisistä kisoista tuli useita mitaleja.

Judon SM 2010 kilpailut

Antti Rintamäki voitti miesten SM kultaa alle 66 kg sarjassa. Antti edusti Suomea myös judon MM-kisoissa Japanissa, jossa arpa oli Antille kova. Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli Japanin Junpei Morishita. Antti hävisi ottelun ja putosi jatkosta. Morishita puolestaan voitti kaikki ottelunsa voittaen MM-tittelin. Judon arvokisoissa ottelukaavio on armoton. Alkuotteluiden häviäjät putoavat pois jatkosta, keräilyotteluita ei ole ja vain kahdeksan parasta selviää mitaliotteluihin.

Anniina Jokinen voitti B-tyttöjen SM-kultaa alle 48 kg sarjassa. Tämä ei Anniinalle riittänyt, sillä päivää myöhemmin hän voitti myös A-tyttöjen SM-kultaa samassa painoluokassa. Saavutus on huikea kun ottaa huomioon, että Anniina otteli vasta ensimmäistä vuottaan B-nuorissa.

Julia Hellgren ja Tommi Valtonen olivat myös nuorten SM-kisoissa mitaliotteluissa mukana, mutta molemmat kärsivät harmittavan niukat tappiot. Tommi osallistui myös aikuisten SM-kisoihin voittaen otteluita ja sijoittuen viidenneksi.


Kuva (Ari Tervo): Tommi, Oskari, Anniina ja Jannika ovat Nummelan Judon kilpailijoita.

Kansainväliset kilpailut

Nuorten kansainvälisissä kisoissa Anniina otteli Ruotsin Oxelösundissa pronssia ja Tarton kisoissa niin ikään pronssia. Baltic Sea Openissa Vantaalla Anniina otteli omassa sarjassaan kultaa ja alle 20-vuotiaiden sarjassa pronssia. Tommi Valtonen otteli Vantaalla pronssia alle 20-vuotiaiden sarjassa.

Kansainvälisiä kisoja Nummelan Judosta ovat kiertäneet D-nuorissa ottelevat Oskari Mäkinen ja Matias Sala, sekä C-nuorissa ottelevat Julius Sala, Jyri Rajaniemi ja Jessika Hellgren.

Lokakuun Tarton kisoista Oskari otteli pronssia. Oskari voitti 4 ottelua, häviö tuli ainoastaan semifinaalissa. Salan veljekset jäivät otteluvoitoitta Tartossa, mutta saivat hyvää kansainvälistä kisakokemusta. Jyri Rajaniemi otteli kultaa Ruotsin Oxelösundista ja pronssia Tartosta.

Oskari ja Jyri kävivät vielä joulukuussa Latviassa nuorten kisoissa. Oskari voitti kolme ottelua ja Jyri yhden. Oskari jäi voiton päähän pronssiottelusta. Molempien sijoitus oli seitsemäs. Kari Mäkinen totesi kisan olleen kovatasoisin mihin Oskari on koskaan osallistunut.

Jessika Hellgrenillä on kansainvälisistä kisoista huikea mitalisaalis. Ruotsin Oxelösundista tuli hopeaa alle 15-vuotiaiden sarjassa, Narva Cupissa kultaa B-tyttöjen sarjassa ja Tarton kisoista kultaa C-tyttöjen sarjassa.

Kotimaan kisat

Kotimaan kisoissa Nummelan judokat ovat olleet varsinaisia mitalirohmuja.

Nuorimassa ikäluokassa E-junnuissa parhaiten ovat menestyneet Erika Rajaniemi, jonka mitalisaalis on 4 kultaa ja yksi hopea ja Jannika Hellgren saaliinaan yksi kulta ja 4 hopeaa. Jannikan kultamitali tuli kovatasoisesta Kymijoki Shiaista, joka käytiin marraskuussa Kouvolassa. Matias Sala on myös taistellut neljässä kisassa mitaleille.

D-junioreissa mitalirohmuna on ollut Oskari Mäkinen. Oskarin kisaurakaan syksystä vuoden loppuun on mahtunut 11 kilpailua. Mitalisaldo on 4 kultaa, 1 hopea ja 3 pronssia.

C-junnuissa läpi koko vuoden kovassa kisakunnossa ovat olleet Jessika Hellgren ja Jyri Rajaniemi. Kotimaan kisoissa Jessikalle ei tahdo löytyä vastusta tyttöjen sarjassa. Poikien sarjoista Jessikalla on yksi kulta, yksi hopea ja kaksi pronssia. Loppuvuonna Jyri on ollut kahdessa kisassa loppuottelussa; Tampereen Eden Shiaissa ja Kouvolan Kymijoki Shiaissa. Eden Shiaissa Jyrille tuli tappio tuomariäänestyksellä varsinaisen ottelun päätyttyä tasapisteisiin.

Kymijoki Shiai

Kymijoki Shiai on kovatasoisin kilpailu mikä Suomessa järjestetään C- ja D-junioreille. Kouvolaan tulee ikäluokkansa parhaita judokoita Ruotsista, Venäjältä, Virosta, Latviasta ja Suomesta. Vuoden 2010 kisassa osallistujia oli 280 ja he edustivat 47 eri judoseuraa. Jyri Rajaniemi eteni omassa sarjassaan loppuotteluun asti. Alkuotteluissa Jyri voitti ruotsalaisen ja venäläisen vastustajan. Loppuottelussa venäläinen Maxim Belenko oli yhden pistesuorituksen verran parempi. Hopeaa taisteli myös Veera Kuusisto otellen omaa painoluokkaansa raskaammassa sarjassa. Jannika Hellgren otteli D-tyttöjen -32 kg sarjan kultamitalin ja isosisko Jessika otti C-57 sarjan pronssimitalin. Lopullisessa mitalitaulukossa Nummelan Judo oli yhdellä kullalla, kahdella hopealla ja yhdellä pronssilla mitalitaulukon seitsemäs, ollen toiseksi paras suomalaisseura.

Teksti: Matti Jääskeläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.