perjantai 14. helmikuuta 2020

NuJu puolustaa mestaruutta sunnuntaina Nuorten SM-kisoissa

Judon Nuorten Suomenmestaruuskilpailut Nummelanharjun Koululla nyt tulevana viikonloppuna. Lauantaina otellaan yksilökilpailut alle 18 ja 21 -vuotiaiden sarjassa. Sunnuntaina käydään kamppailu joukkueiden paremmuudesta – Mixed-Teams hengessä.
Nummelan Judon nuoret kisaajat odottavat innolla tulevaa viikonloppua. Vaikka monella tähtäin onkin jo kansainvälisissä kilpailuissa – sytyttää Suomenmestaruustaisto aina eri lailla kuin muut kilpailut. Seuran kisaorganisaatio on myös tehnyt paljon talkootöitä tapahtuman onnistumisen eteen. Nummelaan tuotu huipputapahtuma antaa myös lajia tuntemattomille hyvän mahdollisuuden tutustua kilpajudoon ja kamppailemiseen yli päätään.
Judolla on vahvat perinteet Vihdissä. Antti Rintamäki muistetaan vielä muutaman vuoden takaa monin kertaisena Suomenmestarina, sekä kansainvälisesti parhaiten menestyneenä vihtiläisjudokana. Aikuisten sarjoihin tänä vuonna siirtynyt Oskari Mäkinen voitti junioriurallaan useita mestaruuksia sekä mm. P18 EM hopeaa. Viime vuonna Nummelassa järjestetyissä aikuisten Suomenmestaruuskilpailuissa korkeimmalle palkintopallille nousivat Henri ja Arttu Määttä, sekä Tommi Valtonen. Naisten puolella tällä hetkellä menestyvimpiä ovat Hellgrénin sisarukset Jannika ja Jessika, sekä Venla Laiho. Aiemmin Nummelan Judoa ovat hienosti edustaneet mm. Anniina Jokinen ja Tea Laakkonen.
Tuleva viikonloppu on nuorten nousevien urheilijoiden parasta aikaa. Poikien puolella Nuutti Aholainen hakee jatkoa viime vuoden mitalille, ja mahdollisesti myös ensimmäistä mestaruutta. Samassa P18-60kg sarjassa kisaava Jesse Auna joutui vetäytymään viime hetkellä loukkaantumisen takia. Atte Himilä taistelee painoluokkaa ylempänä. Ensikertalaisina tällä tasolla esiintyvät Rasmus Sorsa ja Anniina Sala.
Alle 21-vuotiaiden sarjassa Matias Sala edustaa NuJu'a kovassa M-73kg sarjassa. Nuutti lähtee taistelemaan myös ikäluokkaa ylempänä. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseenkin valittu, ja juuri edellisviikonloppuna Tallinna Cup'in voittanut Venla Laiho hakee sitä kirkkainta kruunua, viime vuotisen hopean jatkoksi.
Nummelanharjun Koulun Liikuntasali toimi hyvin tämän tyyppisiin kisatapahtumiin. Halli on riittävän tilava kahdelle ottelualueelle. Yleisö pääsee seuraamaan kilpailuita hyvältä paikalta ja tunnelman pitäisi olla taattu. Ottelut alkavat molempina päivinä kello 10. Lauantaina kamppailut kestävät aina alku iltaan asti, mutta sunnuntain sähäkkä joukkuekilpailu on ohi jo muutamassa tunnissa. Lisätietoa lajista sekä kilpailutapahtumasta löytyy kilpailuiden nettisivuilta www.judonsm.fi
Tapahtuman järjestäminen täysin talkoovoimin on aina haastavaa. Toisaalta se tuo hyvin yhteen seura-aktiivit ja urheilijat sekä heidän vanhempansa. Kilpailuiden johtaja Jukka Sala pitää myös seuratoiminnan kannalta tärkeänä, että NuJu järjestää ja nimenomaan onnistuu kilpailujärjestelyissään. Jukan mielestä on tärkeätä, että laji näky kotipaikkakunnalla ja perheiden sekä ystävien on helppo tulla katsomaan kisoja. Paikan päällä näet – jos laji innostaisi myös sinua?

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.