maanantai 15. tammikuuta 2018

Tutustu uuteen puheenjohtajaamme

Nummelan Judon syyskokouksessa hallitukseen valittiin, muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin, Ari Tervo 1.dan. Ari on aiemmin toiminut hallituksessa rahastonhoitajana – nyt tehtäväksi nousi puheenjohtajuus. Aria pidetään seurassa suuressa arvossa. Hän on opettajana ja ohjaajana hyvin pidetty. Arilla on luontainen kyky tuoda esille opetuksessaan aina ryhmälle parhaiten soveltuva tapa oppia – taitoa, lahjakkuutta, tai hyvää valmistautumista? Ari on lisäksi seurassamme aktiivinen graduoija ja kata toiminnan kehittäjä. Mutta kuka Ari oikeasti on, otetaan siitä selvää:

Ari, et aloittanut judoa Nummelassa vaan missä?

  • Aloitin judon lukioikäisenä Nurmeksessa ja olin mukana perustamassa Nurmeksen Tsunami nimistä judoseuraa. Opiskeluaikaan treenasin judoa pari vuotta Espoon Judokerhossa. Tänä keväänä judouran mitaksi tulee 20 vuotta, joista viimeiset 15 vuotta Nummelan Judossa.

Onko tämä side kasvattajaseuraasi säilynyt ja oletko pystynyt edistämään myös heidän osaamistaan?

  • Kasvattajaseuralla on minulle edelleen erityinen merkitys. Viimeisten vuosien aikana olen pyrkinyt vetämään treenit kotiseuduilla käydessäni. Yleisestikin treenivierailut ovat mielestäni erinomainen mahdollisuus levittää ja jakaa judotietoutta seurojen ja judokoiden kesken.

Suoritit viime vuonna mustan vyön, 1.dan. Millainen kokemus vyökokeeseen valmistautuminen oli sinun kohdallasi?

  • Judollisessa mielessä olen kilpailemista kokeillut harrastaja. Kaikki alkoi oikeastaan jo kymmenisen vuotta sitten, jolloin aloitin käymään henkistä kamppailua itseni kanssa. Jouduin kysymään itseltäni miksi minä sitä vyötä haluan. Mihin minä sitä vyötä tarvitsen? Judo itsessään on tärkeämpää kuin mikään vyöarvo. Lopulta ratkaisin ongelman ymmärtämällä, että vyöarvojärjestelmä edistää päämäärätietoista oppimista ja vyöarvosta on hyötyä myös judoseuralle. Mustaa vyötä varten treenasin noin neljän vuoden ajan useamman kerran viikossa. Nummelan Judo tarjosi tähän hyvät puitteet mahdollistamalla omatoimitreenit varsinaisten treeniaikataulujen ulkopuolella.

Olet nähnyt monelta eri kannalta NuJu’n toimintaa – mitä lähtisit ensimmäisenä puheenjohtaja kautesi alussa kehittämään?

  • Ohjaajat ja opettajat ovat judoseuran sydän. Heidän työnsä tukeminen ja uusien ohjaajasukupolvien kasvattaminen on mielestäni ensiarvoisen tärkeää. Kilpailutoiminta on tällä hetkellä erinomaisissa käsissä ja meiltä löytyy hyviä ja innokkaita valmentajia.

Mikä seurassa on mielestäsi niin hyvää, että sitä meidän kaikkien tulisi yhdessä vaalia?

  • Hyvä yhdessä tekemisen meininki ja urheiluseurojen välinen yhteistyö yli lajirajojen ovat asioita, joista toivon pidettävän kiinni.

Mitä olet asettanut henkilökohtaisiksi tavoitteiksesi – Nummelan Judon toiminnan kehittämisen lisäksi?

  • Judollisessa mielessä olen palannut opiskelemaan aivan perusteita: hyvää asentoa, tasapainoa, liikkumista ja käsiotteita. Perusteista löytyy uskomattoman paljon yksityiskohtia joita en tiennyt olevan olemassakaan. Tavoitteenani on kehittyä edelleen entistä paremmaksi kamppailijaksi. Opettajana haluan tarjota hyviä kokemuksia Judoliiton/Etelä-Suomen Judon järjestämillä kursseilla. Lisäksi odotan paljon Judoliiton Katatyöryhmän jäsenyydeltäni.

Nummelan Judo on Suomen kolmanneksi suurin judoseura. Seuran toimintaa ja kilpailijoiden menestystä arvostetaan yleisesti. Seuralla on myös vahva 40-vuotinen perinne.

Mitä näet, että edeltäjäsi Jukka Salan aikana saatiin parhaiten vietyä eteenpäin?

  • Kilpailutoiminnan kehittäminen paikkakunnalla oli varmasti yksi merkittävimpiä asioita. Perinteinen HiidenShiai palasi kisakalenteriin usean vuoden tauon jälkeen. Kilpailupäällikkönä Jukka hioi organisaatiostamme toimivan ryhmän, joka on järjestänyt kahdesti myös Nuorten Suomen mestaruuskilpailut. Seuraava koitos onkin jo tulevana viikonloppuna Luksialla pidettävä SamuraiCup-kilpailut. Kaikki lajista ja urheilusta yleensä kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle seuraamaan kamppailuita. Ottelut alkavat klo 10:30 ja jatkuvat alku iltaan asti.

Jukka on pyrkinyt kehittämään seurastamme monipuolista kasvattajaa, joka ottaa huomioon kaikkien ikäluokkien harrastajat sekä erityisryhmät. Judo on kuitenkin Olympialaji, ja Jukka on näin kaikessa toiminnassaan tähdännyt kilpailijoiden ja erityisesti huippukilpailijoidemme menestyksen takaamiseen. Alueellinen seurayhteistyö, sekä aktiivinen kanssakäyminen maajoukkuevalmentajien kanssa on taannut hyvän polun kilpailusta nauttiville urheilijoillemme kehittyä – kotisalilla ja sen ulkopuolella. Osoituksena Jukan kokemuksesta ja osaamisesta, Judoliitto on kutsunut hänet Kilpailu- ja sääntövaliokunnan ja jäseneksi.

  • Urheiluseuran koko toiminnan kulmakivi ovat hyvät puitteet. Sekä Nummelassa että Karkkilassa seura harjoittelee tällä hetkellä laadukkaissa tiloissa ja saliaikaa on riittävästi kaikille harjoitusryhmille. Högforsin Sali Karkkilassa on koonnut hienosti useat kamppailulajien harrastajat yhteen. Nummelan Judo haluaa jatkossakin olla tukemassa ja kehittämässä tätä toimintaa. Jukan henkilökohtainen panos oli merkittävä Nummelan harjoittelutilojen siirtyessä uuteen Aura Light Areenaan. Tilan monipuolisuus antaa mahdollisuuksia lajiyhteistyölle ja leirien, sekä muiden tapahtumien kautta tapahtuvalle kehittymiselle. Samalla merkittävästi nousseet kustannukset vaikeuttavat seuran taloudenpitoa. Tässä kunnan ja paikallisten tukijoiden toivotaan vieläkin selkeämmin aktivoituvan ja ymmärtävän sen arvokkaan työn jota noin kahdensadan harrastaja urheiluseura alueella tekee. Uudet harrastajat ovat tervetulleita. Seuran kilpailijoiden ja harrastajien tekemisiä voi seurata verkossa: https://www.facebook.com/nummelanjudo/  ja http://www.nummelanjudo.fi/ sekä #nummelanjudo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.