sunnuntai 26. marraskuuta 2017

HIIDEN SHIAI 2017

Kilpailullisesti HiidenShiai pystyi tarjoamaan paikalle tulleille kilpailijoille hyviä otteluita ja viihdyttävän sekä mukavassa hengessä edenneen kisatapahtuman. Suoraan valmentajilta saatu positiivinen palaute lämmitti kisajärjestäjiä. Samalla uuden Aura Light Areenan toimivuus kisapaikkana tuli koettu. Vihti-Nummela Mudo Taekwondo Seura ja Brasilian Jiu Jitsu Seura Fight for Fun, olivat ystävällisesti antaneet koko kamppailuhallin käyttöömme. Kunnonmiehet ryhmä auttoi aamulla pysäköinnin sujuvuudessa. Ainoa isompi haaste, joka tulee seuraaviin kisoihin korjata, oli nettiyhteys. Puhelinverkot eivät toimi hallin sisällä kovin hyvin ja NuJu’n tarjoama wlan-verkko ei kestänyt kaikkien kisavieraiden kuormaa, samalla kun live-kuvaa lähetettiin ulos areenalta. Tästäkin huolimatta ottelut etenivät suunnitellussa aikataulussa ja onnelliset kilpailijat pääsivät ajoissa kotimatkalle. Osanottajamäärältään suurin ja samalla menestynein seura oli MAGAS.
Atte Himilä kärsi kirvelevän jatkoaikatappion, nousten kuitenkin sarjassaan hopealle. Jenna-Liisa Nirhola ja Nella Isopoussu olivat vastakkain T13-52 sarjassa. Tiukka ja hyvä vääntö päättyi Jennan eduksi. Leevi Järviniitty ja Iivari Poikselkä ottelivat samassa sarjassa nousten molemmat hienosti podiumille. Ella ja Sanni Karjalainen ottelivat ennakkoluulottomasti ja haastaen hyvin jokaisen vastustajansa. Viivi Kernen urakoi kolmessa eri sarjassa. Sarjojen tytöt hakivat hyvin tuntumaa toisiinsa ja näyttivät nauttivan ottelemisesta – niin myös Viivi. Gunnar Lähteinen taisteli kahdella voitolla itsensä poolivaiheesta jatkoon, saavuttaen lopulta pronssia. Anton Kettunen ja Vladimir Morozyuk saivat hyvää kokemusta ja pääsivät näyttämään omia vahvuuksiaan. Anniina Sala ja Sara Siekkinen ottelivat hienosti samassa T13-44 -sarjassa. Molempien otteleminen oli taas harpannut askeleen eteenpäin ja tatamilla nähtiin vahvaa kamppailua – Anniinalle pronssia. Rasmus Sorsa taisteli yhden otteluvoiton P13-38 sarjassa. Sami Järvinen ja Julius Sala urakoivat aikuisten sarjoissa. Kilpailijoille saatiin järjestettyä sekä M81 ja avoin sarja. Päivän tiukimmat väännöt olivat varmaan Juliuksen ja Oulun Judokerhon Joonas Tapion välillä. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Joonaksen jatkoaikavoittoon, joka varmisti kultamitalin ja toi Juliukselle hopeaa. Avoimessa sarjassa kaverusten kamppailu jatkui myös jatkoajalle. Revanssissa Julius sai väännettyä tarvittavan pisteen ja tasoitti näin keskinäiset voitot. Avoimen sarjan kultaa vei Zelimkhan Tsoloev MAGAS’sta. Zelimkhan on voittanut nuorissa Venäjän mestaruuden ja myöhemmin aikuisissa Finnish Openin. Koko ja kokemus näkyivät vahvasti otteissa. Juliukselle sarjan hopeaa. Avoin sarja, jossa kevyin oli 74 ja painavin 109 kiloa, mutta silti kaikki kuusi ottelijaa nauttivat hyvässä hengessä käydyistä otteluista. Tämä toi kokeneemmille judokoille muistoja aiemmista HiidenShiai kilpailuista, jotka olivat lähinnä aikuisille ja vanhemmille junioreille suunnattu tapahtuma. Toivottavasti saamme – aktiivisen juniorikisan ympärille -rakennettua tulevaisuudessa jälleen ison aikuisten kilpailutapahtuman.
Tällä kertaa kisajärjestelyt vietiin läpi täysin omin voimin, eli JudoTimer ja kaikki siihen käytetyt laitteet olivat seuran, tai seura-aktiivien lainaamia. Onnistuneesta järjestelystä vastasi Marko Nirhola, tukenaan Hannu Jokinen ja Jani Makkonen.  Kaikki ottelut olivat seurattavissa livenä ja tulevat näkymään myös www.judovideo.fi sivuston YouTube -kanavalla. Iso kiitos myös kaikille pöydän takana olleille seura-aktiiveille ja erityisesti mukana olleille junioreillemme!
Ensiapu toimi hyvin. Muutamia kyynärpää loukkaantumisia jouduttiin valitettavasti hoitamaan. Toivottavasti urheilijat pystyvät palaamaan pian tatamille. Mika Laakson ryhmä koostui samoin sekä aikuisista että seuran nuorista urheilijoista. Erityiskiitos Nonnalle.
Tiina Parviainen oli jälleen yhdessä Harri Suomelan kanssa loihtinut parhaat kahvitarjottavat ja muut herkut kahvioon. Koko ryhmä piti sekä talkoolaisista, että vieraista hyvää huolta.
Ottelutapahtuman onnistumiseen vaikuttavat vahvasti myös tuomarit. Hannu Juselius toimi vastaavana tuomarina, apunaan joukko hyvin motivoituneita oikeudenjakajia. Seuran omista judokoista Julius tuomaitsi aina omiin otteluihinsa asti, Matias Salan jakaessa oikeutta väsymättä koko päivän. Hienoa oli saada mukaan myös muita aktiivikilpailijoita tuomareina: Vili Vehmas Kirkkonummelta ja veljekset Rainer sekä Artur Kanevets Tikkurilasta osoittivat hienoa asennetta ja taitoa.
Seuraavan kerran Nummelassa pääsee seuraamaan judoa tammikuun 20. päivä järjestettävissä Samurai Cup -kilpailuissa. Tällöin kisapaikkana Nummelanharjun Koulu. Samassa yhteydessä kaikkien ikäluokkien tehostamisleiri.
Jukka Sala pj ja kilpailupäällikkö


Muokattu: 26.11.2017 klo 21.39.
Muokattu: 27.11.2017 klo 12.09.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.