keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Urheilugaala 2017

Tiistaina 17.1. Hartwall Areenalla järjestetyssä Urheilugaala 2017 tapahtumassa palkittiin ansioituneita urheilijoita sekä urheiluvaikuttajia ja -yhteisöjä. Nummelan Judon kasvatti Oskari Mäkinen palkittiin Judoliiton järjestämässä tilausuudessa Vuoden Nuori Judoka tittelillä. Samassa yhteydessä Oskarin henkilökohtainen valmentaja Pekka Keränen (Siuntion Keido-Kan) vastaanotti vuoden valmentaja palkinnon. 2016 oli Oskarille ja hänen valmentajalleen erityisen voitokas vuosi. Onnistumisiin sisältyi sekä alle 18, että alle 21-vuotiaiden Suomen mestaruus, sekä alle 18-vuotiaiden Euroopan mestaruus hopea. Tämän lisäksi Oskari selvisi kolmessa Eurooppa Cup -kilpailussa palkinnoille: Napocassa pronssia, Zagrebissa hopeaa ja Berliinissä kultaa. Euroopan mestaruus mitali on sekä nuorten että aikuisten sarjoissa suomalaisille erittäin harvinainen saavutus.
Oskari opiskelee Mäkelänrinteen Urheilulukiossa toista vuotta ja harjoittelee sekä pääkaupunkiseudun akatemiaharjoituksissa, että useilla eri dojoilla – etsien aina parhaita harjoittelukumppaneita. Yhteistyö Pekka Keräsen kanssa on jatkunut jo usean vuoden ajan. Oskarin kehittyminen on tänä aikana ollut erityisen nopeaa. Oskarin osaaminen on hyvin laaja-alaista ja häntä pidetäänkin erittäin vaikeana vastustajana sekä monipuolisuutensa että aktiivisen hyökkäyksensä johdosta.
Kasvattajaseurana Nummelan Judo on pyrkinyt tarjoamaan Oskarille hyvän kasvualustan jo pienestä muksujudokasta lähtien. Oskarin iloinen, määrätietoinen ja aina toisia urheilijoita kunnioittava asenne on auttanut häntä löytämään parhaat harjoittelukaverit. Vaikka Oskarin kanssa harjoittelu onkin parille raskasta – uke tietää oppivansa itsekin samalla. Judo onkin yksi harvoista yksilölajeista – jota ei voi harjoitella yksin. Yhdessä tekeminen on tärkeää ja tähän Nummelan Judokin pyrkii aina panostamaan.
Pekka Keränen on Siuntion judoseuran perustaja ja itseoikeutettu sen-sei. Hänen harjoituksissaan käy useita NuJulaisia, Oskarin lisäksikin hakemassa oppia. Seuran pj Jukka Sala pitääkin monipuolista harjoittelua ja osaavan opettajan, yli seurarajojen tarjoamaa, ohjausta voimavarana jonka avulla judoa voidaan pienilläkin paikkakunnilla viedä yhdessä eteenpäin – aina EM-tasolle ja Urheilugaalaan asti. Oskari on asettanut tavoitteekseen Tokion Olympialaiset. Olympiakomitean myöntämä leirituki auttaa tämän päämäärän saavuttamisessa.
Muut Judoliiton palkitsemat: Vuoden seura: Helsingin Meido-Kan, Vuoden kouluttaja: Henry Lipponen, Vantaan Jukara, Vuoden tuomari: Veli-Matti Karinkanta, Lempäälän Kisan judojaosto, Vuoden judoka: Juho Reinvall, Tampereen Judo. Urheilugaalassa palkittiin lisäksi: Jani Kallunki (urheilu-ura) sekä SM-viikko (urheilumarkkinointiteko).  Kuva Veijo Aulio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.