perjantai 8. toukokuuta 2015

Anniina ja Tea Nummelan Judon SM -mitalistit


Nummelan Judosta osallistui aikuisten judon suomenmestaruuskilpailuihin neljä ottelijaa – enemmän kuin moneen vuoteen. Aikuisten maajoukkueeseen kuuluva ja kansainvälisiin arvokisoihin tähtäävä Tea Laakkonen lähti ennakkosuosikkina sarjaan alle 52 kiloa. Tea ei antanut vastustajalleen mitään mahdollisuuksia, vaan voitti himoitun mestaruuden näytöstyyliin.

Painoluokkaa ylempänä, kevään abiturientti ja alle 21- vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluva Anniina Jokinen joutui tekemään töitä sitä vastoin enemmän hopeamitalinsa eteen. Alkusarjassa Anniina kohtasi nuoren lupauksen Kirkkonummen Judoseuran Emilia Kanervan – voittaen muut kaksi vastustajaa, mutta taipuen Emilialle. Semifinaaleissa Anniina voitti jälleen vastustajansa. Judossa onnistuminen ja tappio on useasti pienestä kiinni. Anniinalla kipeytynyt ranne esti todellisen revanssin ottamisen Emiliasta ja näin hyvä ystävä ja harjoittelukaveri sai kultamitalin ja suomenmestaruuden, Anniinan tuodessa kotiin arvostetun ja kampailemalla saavutetun hopeamitalin.

Anniina, Tea, Emilia ja Kirkkonummen Judoseuraa edustava Alexandra Barton ottelivat yhdessä sunnuntaina joukkuekilpailussa – saavuttaen pelkillä voitoilla suomenmestaruuden. Käsittämätön saalis tälle nelikolle: kolme henkilökohtaista ja yksi joukkue kulta sekä yksi hopea – enempää itse asiassa ei olisi voinut saavuttaakaan. West Team Ladies -joukkueen muodostaminen ja menestyminen on osoitus yhdenlaisesta seurojenvälisestä yhteistyöstä. Judoka tarvitsee aina parhaan mahdollisen harjoitteluparin ja usein tätä täytyy hakea oman "kylän" ulkopuolelta. Nummelan ja Kirkkonummen judoseurojen yhteistyö on tiivistynyt monella tasolla: juniorit ovat tervetulleita toistensa harjoituksiin, samoin on pystytty pitämään yhteisiä tehostamispäiviä huippuvalmentajien sekä maajoukkuejudokoiden kanssa. Yhteistyötä on lisäksi tehty kilpailuiden järjestämisessä: helmikuussa Nummelassa nuorten SM-kilpailuissa ja tulevana syksynä jälleen Nummelassa Hiiden Shiaissa sekä Kirkkonummella Samurai Cup kilpailuissa.Miesten sarjassa Nummelan Judoa edustivat nuori ensikertalainen Jyri Rajaniemi sekä kokenut edustusjudokamme Tommi Valtonen. Tommin kohtaloksi tuli hyvin alkaneen voitto-ottelun jälkeen kohdata sarjan ykkönen Juho Reinvall ja kakkonen Otto Koponen jo ennen mitaliotteluita. Tommi opiskelee Tampereen yliopistossa ja harjoittelee pääasiassa Tampereen judoakatemiassa, samojen kilpakumppaneiden kanssa, jotka nyt nousivat korkeimmille mitalipalleille. Tommi otti lauantain lisäksi voittoja sunnuntaina Chikaran "lainamiehenä" joukkuekilpailussa, seurayhteistyötä tämäkin.

Mäkelänrinteen Urheilulukiota käyvä ja Nummelassa erittäin pidetty harjoituspari sekä ohjaaja Jyri Rajaniemi nousi upeilla otteilla aina pronssiotteluun asti. Tällä kertaa mitali jäi vielä kuitenkin saamatta. Mitaliotteluun pääseminen aikuisten sarjassa on kuitenkin hieno saavutus. Jyri on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut jo mustan vyöarvon sekä useita voittoja myös kansainvälisissä kilpailuissa.Nummelan Judon puheenjohtaja Jukka Sala on erittäin iloinen sekä judokoiden henkilökohtaisesta menestyksestä että osallistumisesta joukkuekilpailuihin. Nummelan Judo asettaakin seuraavan vuoden tavoitteeksi oman joukkueen kasaamisen sekä miesten että naisten sarjoihin. Samalla toivoen, että nuoremmat kilpailijamme lähtevät rohkeasti haastamaan aikuisia. Suomenmestaruuskilpailuissa nähdään aina myös jo kansainvälisen uran lopettaneita urheilijoita, jotka tulevat "kiusaamaan" nuorempia – näitäkin löytyy Nummelastakin ja edustuspaikka on vapaana vaikka vyö olisikin jo hieman harmaantunut.Nummelan Judolla on meneillään poikkeuksellisen hyvä kausi. Muksujudokoille olisi kova paine saada uusi ryhmä, jotta ryhmäkoko saataisiin pidettyä oppimisen ja keskittymisen kannalta sopivan kokoisena. Alkeiskursseille on tasaisesti tulijoita ja nyt nuorista kilpailijoista onkin kasvanut kansallisen Junnu Cup -kilpailusarjan 2014 voittanut ryhmä. Tästä kasvaa tulevaisuuden SM-ottelijoita. Aikuisten ja nuorten maajoukkueissa on tällä hetkellä yhteensä seitsemän nummelalaista, enemmän kuin koskaan ennen. Harrastajamäärien nousu sekä kilpailijoiden kasvanut määrä asettaa seurajohdon uuteen tilanteeseen ja nimenomaan positiivisten haasteiden eteen. Seuran tärkein voimavara ovat omat koulutetut ohjaajat. Harjoittelulle haetaan tämän lisäksi tukea seurayhteistyön sekä Judoliiton että Etelä-Suomen judon tarjoamien harjoitusten ja leirien avulla. Näyttää myös siltä, että tänä keväänä saamansa Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuen avulla NuJu pystyy ensimmäisen kerran historiassaan tarjoamaan kesätyöpaikkoja nuorille ohjaajille ja pitämään näin dojon auki myös kesäkaudella. Seurauutisia ja tietoa uusista ryhmistä voi hakea seuran nettisivuilta tai Facebookin kautta.

Voitokas naisten suomenmestaruusjoukkue kuvattuna ja kukitettuna tyttöjudokoille pidettyjen "mimmitreenien" jälkeen. Emilia Kanerva (KirJu), Anniina Jokinen (NuJu), Alexandra Barton (KirJu), ja Tea Laakkonen (NuJu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.