keskiviikko 8. lokakuuta 2014

NuJulle jättipotti Junnu Cupista

NuJulle jättipotti Junnu Cupista

Vuoden 2014 kolmas Junnu Cup oteltiin 28.9.2014 Helsingissä Herttoniemen ala-asteen liikuntasalilla. Kisoihin oli 24 seuran toimesta paikalle lähtenyt yhteensä 169 judokaa. Nummelan Judo oli saanut jälleen liikkeelle kisojen suurimman joukkueen. Peräti 22 kilpailu-uraansa aloittavaa judokaa lähti tällä kertaa mittaamaan taitojaan. Nummelan Judokat nappasivat kisoista todellisen jättipotin ja oli mitaleilla mitattuna kisojen menestynein seura.

Junnu-Cup harjoituskilpailuissa aloittelevilla judokoilla on mahdollisuus osallistua ensimmäisiin kilpailuihinsa mahdollisimman pienellä kynnyksellä. Mahdollisimman samantasoiset ja saman määrän kokemusta omaavat kilpailijat kamppailevat keskenään, jolloin kenellä tahansa on mahdollisuus voittaa. Turnauksia järjestetään vuosittain neljä. Jokainen judoka kerää pisteitä seuralleen ja eniten pisteitä kerännyt seura palkitaan vuoden päätteeksi.
Ennen Helsingissä järjestettyä turnaus Nummelan Judo oli pisteissä toisena vain pisteen Espoon Judo-Kan seuraa perässä. Yhteensä 38 seuraa ympäri Suomen on tähän mennessä kerännyt pisteitä ja kisaamassa oli kolmatta turnausta ollut jo 459 junioria. Juttua kirjoittaessa viimeisimmän turnauksen pisteitä ei ollut vielä julkistettu, mutta alustavan tiedon mukaan Nummelan Judo olisi siirtynyt pisteissä kirkkaasti kärkeen!
Nummelasta ensikertalaisina kisoissa mukana olivat Pietari Seppälä PA11 32.9 kg sarjassa, Oona Kurttila TA11 31.7kg sarjassa, Elias Heiskanen PA11 34,9 kg sarjassa sekä Paulus Räisänen PT15 62,8kg sarjassa. Kaikilta nuoremmilta judokoilta päivän aikana nähtiin hienoja otteita, vaikka mitaleille asti he eivät vielä yltäneetkään. Sen sijaan ylempivöisten judokoiden sarjassa ensimmäisissä kisoissaan otellut Paulus otti turnauksesta kotiin tuomisina sarjastaan kultaa.
Kultaa Nummelaan toivat seuraavat judokat:
Samu Elopuro 4.kyu                  PY11 40,8kg
Mea Hellman 5.kyu                   TA11 28,7kg
Roope Kuusamo 5.kyu             PTA15 54,0kg
Jenna- Liisa Nirhola 5.kyu       TA11 34,1kg
Jesse Ollikkala 4.kyu                 PY13 49,0kg
Vilma Pietilainen 5.kyu            TA11 31,7kg
Paulus Räisänen 4.kyu             PT15 62,8kg
Senni Säiläkivi 5.kyu                  TA11 26,5kg

Hopealle ylsivät seuraavat ottelijat:
Pinja Sundström 5.kyu             TA11 28,7kg    
Emmi Hernetkoski 5.kyu         TA11 41,1kg

Pronssia saalistivat seuraavat judokat:
Nuutti Aholainen 5.kyu           PA13 39,4kg
Netta Haapakoski 5.kyu          TA11 34,1kg
Anniina Sala 5.kyu                      TA11 34,1kg
Eleonoora Omenainen 5.kyu PTA13 48,0kg
Matias Parviainen 5.kyu          PA11 32,9kg
Venla Laiho 4.kyu                       PTY13 45,3kg

Nummelaan siis muhkeat 16 mitalia! Silmiinpistävää oli Nummelan Judokoista erityisesti tyttöjen edustus kisoissa. Alempivöisten tyttöjen sarjassa 34,1kg kuudesta ottelijasta neljä oli Nummelasta ja lisäksi neljästä jaetusta mitalista (kaksi pronssia) kolme tuli Nummelaan. Samoin alempivöisten tyttöjen 28,7kg sarjassa kaksi kirkkainta mitalia tuli Nummelaan. Erityisesti Jenna-Liisa Nirholan otteet lämmittivät valmentajia. Pitkään loppukesästä sairastellut judoka ehti harjoittelemaan vain muutaman viikon ennen kilpailuja. Harjoitteluun käytettävissä ollut aika hyödynnettiin täysimääräisesti ja Jenna-Liisa pääsikin juhlimaan toista turnausvoittoaan. Lisäksi tyttö judokoista Saimi Somiska ansaitsee iloisella asenteellaan erityismaininnan. Tytön hymy ei hyytynyt tiukoissakaan otteluissa hetkeksikään. Varmat otteet ja vastustajan kontrolloiminen Senni Säiläkiven, Mea Hellmanin ja Vilma Pietiläisen kaikissa otteluissa kiinnitti myös Nummelan Judon valmentajiin erityistä huomiota. Paikkaa tuleviin olympialaisiin tavoittelevien judokoiden Tea Laakkosen ja Anniina Jokisen viitoittamalle tielle on astellut jo monta uutta tyttöjudokaa.

Pojista Samu Elopuro ylempivöisissä ottelijoissa, rauhallisella ja vastustajaa kokoajan kontrolloivalla ottelutyylillään nousi valmentajien mielessä erityisesti esille. Avausotteluissaan tappion kärsineiden Matias Parviaisen ja Nuutti Aholaisen sisuuntuminen ja tiensä raivaaminen pronssille oli myös hienoa katsottavaa. Sarjassa alempivöiset pojat alle 34,9kg Saku Rönkkö otteli rohkeasti läpi päivän. Tappiot omassa sarjassa tulivat sarjan hopea ja pronssimitalisteille. Tappioista huolimatta hieno 5.sija Sakulle. Isommissa judokoissa Roope Kuusamon, Jesse Ollikkalan ja jo mainitun Paulus Räisäsen, ylivoima oli myös silmiinpistävää. Joten pojissakin Antti Rintamäen, Petri Kapulaisen ja Tommi Valtosen viitoittamalla tiellä Suomen judon huipulle on matkalla jo monta uutta judokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.