torstai 6. helmikuuta 2014

Mitalisade Nummelaan vuoden ensimmäisestä judon Junnu cupista

Vuoden 2014 ensimmäinen judon Junnu Cup järjestettiin 2.2. Järvenpäässä. Nummelan Judosta ottelemaan lähti 17 innokasta judokaa. Päivästä muodostuikin nummelalaisittain varsin menestyksekäs, sillä kaikkiaan 13 judokaa palkittiin otteluiden päätteeksi mitaleilla ja jälleen kerran Nummelan Judon mitalisaalis oli kisojen suurin.

Yhteiskuva aamupäivän otteluissa mitaleja voittaneista.
Vasemmalta Elias, Matias, Vilma, Pinja, Mea ja Senni.

Mea Hellman ja Senni Säiläkivi ottelivat molemmat alempivöisten E-tyttöjen 25,5kg sarjassa. Tytöt asettuivat vastakkain heti sarjan ensimmäisessä ottelussa. Tiukan täyden ajan kestäneen vei lopulta Mea, joka voitti loputkin ottelunsa ja vei sarjan voiton.  Avausottelun tappio ei Senniä lannistanut, vaan hän voitti loput ottelunsa. Nummelaan tuli siis sarjan kaksoisvoitto.

Oheisessa diaesityksiä tunnelmia Järvenpäästä. Kuvat löytyvät laadukkaampina Nummelan Judon valokuva-albumista - linkki albumiin on diaesityksen alakulmassa:


Pinja Sundström, alempivöisten tyttöjen sarjassa 28,6kg , otteli turnauksen läpi hienolla asenteella. Sarjan aloittaneessa ottelussa Pinja kohtasi Tikkurilan Judokoiden Riina Myllylän, joka tällä kertaa osoittautui liian vahvaksi vastustajaksi. Loput kaksi ottelua Pinja päätti reilusti ennen täyttä aikaa näytöstyyliin ja saaliiksi tuli hopeaa.

Vilma Pietiläinen ottelin alempivöisten E-tyttöjen sarjassa 31,0kg ja sai avausottelussa vastaansa Porin Fudoshinia edustavan Nea Sirenin. Ottelu oli tiukkaa vääntöä ja molemmilla oli heti alussa paikkoja ratkaista ottelu. Valitettavasti vastus osoittautui Vilmalle tällä kertaa liian kovaksi. Tappiosta selvästi sisuuntunut Vilma ei seuraavissa kahdessa ottelussa kauaa tatamilla viihtynyt. Hän raivasi vastustajaansa näytöstyyliin tieltään otteluiden kestäessä yhteensä 11 sekuntia ja ansaitusti kaulaan ripustettiin pronssinen mitali.

Matias Parviainen alempivöiset E-pojat 32,5kg sarjassa, viihtyi kahdessa ensimmäisessä ottelussaan alle puoli minuuttia tatamilla. Sarjan loppuottelu oli tasainen vääntö, mutta täyden ajan jälkeen sarjan voitto meni Tapanilan Erän Arttu Heiskaselle. Kuitenkin Matiakselle tuli sarjassa hopeaa.

Alempivöisten E-tyttöjen 33,0kg sarjassa Nummelasta oli mukana kaksi ottelijaa. Netta Haapakoski saavutti neljässä ottelussaan yhden voiton ja sijoittui sarjassa viidenneksi. Jenna-Liisa Nirhola voitti ottelemistaan neljästä ottelusta kolme ja hävisi ainoastaan sarjan voittaneelle Meido-Kanin Kaisla Koivistolle. Jenna-Liisalle hienosti hopeaa.

Alempivöisten E-poikien sarjassa 36,6kg Saku Rönkkö otteli ainoana valkovöisenä ja kartutti kokemustaan kolmen ottelun verran. Avausottelunsa Saku voitti alun pienen hermoilun jälkeen upealla Ipponin arvoisella heitolla. Seuraavissa kahdessa ottelussa vastustajat olivat toistaiseksi liian kokeneita ja niistä ei voittoja vielä tällä kertaa irronnut. Valmentajat olivat kuitenkin erittäin tyytyväisiä Sakun ennakkoluulottomiin otteisiin.

Alempivöisten E-poikien sarjassa 38,7kg, Elias Rantanen eteni jälleen vakuuttavasti sarjassaan loppuotteluun, jossa vastaan asettui Porvoon Shirokawan Levon Lopez Eknosyan. Ottelu oli alussa selvää Eliaksen hallintaa ja hän johtikin sitä pisteillä, kunnes vastustaja pääsi rokottamaan pienestä virheestä ja vei lopulta sarjan voiton. Elias otteli kuitenkin hienosti voittaen kaksi ottelua ja saaliina hopeaa.

Eleonoora Omenainen osallistui Järvenpäässä ensimmäisiin judokilpailuihinsa ja otteli alempivöisten D-tyttöjen sarjassa 46,6kg. Eleonooran ottelikin erittäin aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti ja turnauksen päätteeksi hänet palkittiin pronssisella mitalilla. Tämä oli erittäin hieno alku kilpajudokan uralle.

Ylempivöisten E-poikien 29,2kg sarjassa Sauli Oksanen otteli hyvällä asenteella kahden ottelun verran ja otti mukaansa turnauksesta sarjansa pronssia. Samoin pronssille ylsi alempivöisten C-poikien 48,4kg sarjassa Roope Kuusamo, joka joutui kovaan sarjaan turnauksessa. Kahdesta ensimmäisestä ottelusta ei voittoja hyvästä asenteesta ja aktiivisesta ottelemisesta huolimatta irronnut. Viimeisessä ottelussaan Roope ratkaisi pronssin upealla Ipponin arvoisella käsitekniikalla.

Anton Säiläkiven turnaus päättyi valitettavaan loukkaantumiseen toisessa ottelussa ylempivöisten D-junioreiden 32,7kg sarjassa. Samassa sarjassa otellut Veeti Seppä eteni jälleen vakuuttavasti loppuotteluun asti, jossa hän kävi tiukan kamppailun Someron Sobudoa edustavan Juho Wallinin kanssa. Pojat ottelivat täyden ajan, mutta tällä kertaa vastus oli Veetille liian kova. Kuitenkin kovassa sarjassa hopea on hieno saavutus.

Nummelan Judon vuoden 2013 tyttöjunioriksi valittu Venla Laiho otteli sarjassa D-juniorit 41,5kg. Otteluvoittoja kertyi tällä kertaa yksi ja sillä irtosi hienosti sarjan neljäs sija. Pronssikin oli lähellä, mutta se jäi nyt odottamaan seuraavaa turnausta.

Nummelan Judon vuoden 2013 poikajunioriksi valittu Ilari Ikäheimonen jatkoi siitä mihin edellisessä turnauksessa jäi. Kolmas peräkkäinen turnausvoitto tuli rutiininomaisella suorituksella. Ilarille tyypillistä rentoa teknistä judo ei tällä kertaa nähty valmentajien toivomassa määrin, mutta Ilarin tekninen osaaminen ja suoritusvarmuus takasivat silti upean sarja voiton alempivöisten D-poikien sarjassa 44,1 kg.

Sen sijaan Jesse Ollikkala ylempivöisten D-junioreiden sarjassa 43,4kg löysi otteisiinsa valmentajien kaipaamaa rentoutta ja samalla Jessen hieno tekninen osaaminen pääsi esille. Molemmat ottelut päättyivät Jessen ylivoimaiseen voittoon ja samalla Jessen mukana Nummelaan matkasi turnauksen kolmas sarjavoitto.

Valmentajat tyytyväisiä

Valmentajien näkökulmasta turnaus sujui kaikkien judokoiden osalta todella upeasti. Kaikki osoittivat hienosti kunnioitusta vastustajiaan kohtaan ja jaksoivat hävitynkin ottelun jälkeen kannustaa kavereitaan tatamin reunalla. Silmiinpistävää oli junioreidemme aktiivinen ottelutyyli. Kukaan ei jäänyt johtoasemassakaan odottelemaan, vaan jatkoi aktiivista ottelemista ja yritti kokoajan löytää vastustajasta heikkoa kohtaa tekniikoiden suorittamiseen. Tästä on hienoa jatkaa seuraavaan Junnu Cupiin joka järjestetään Porvoossa 12.5.2014!

SM-tason judoa Nummelassa hiihtolomaviikolla


Nummelan Judo on myös itse aktivoitunut kilpailuiden järjestäjänä. Hiiden Shiai on ollut vuosikymmeniä erittäin arvostettu valiokilpailu aina alkusyksystä.

Viime vuonna seura järjesti 35-juhlavuoden kunniaksi kolmet kilpailut. Junnu Cup’n, Hiiden Shiain sekä nuorten maajoukkuekatsastuskilpailu Samurai Cup’in. Vuoden 2014 ohjelmassa on myös kolme merkittävää kilpailua: kaksi syksyllä ja nyt helmikuussa nuorten Suomenmestaruuskilpailut. Tämän tasoisia kilpailuita ei Nummelassa olekaan ollut pitkään aikaan.

Kilpailuiden johtaja ja Nummelan Judo ry uusi puheenjohtaja Jukka Sala on erityisen innoissaan tästä mahdollisuudesta: ”Ilmeisesti seuran aktiivinen toiminta ja kyky järjestää kilpailuita on huomattu, kun saimme tämän mahdollisuuden”.

Nuorten Suomenmestaruuskilpailuihin odotetaan 22.-23.2. Luksian liikuntasaliin yhteensä noin kahtasataa kotimaista alle 21-vuotiasta huippujudokaa. Omasta seurastammekin viisi judokaa on ilmoittautunut ja voimme odottaa heiltä myös menestystä, sekä mitaleita.

Yleisö on lämpimästi tervetullut kisatapahtumaan. Ovet aukeavat kello 11 ja finaaliottelut alkavat molempina päivinä klo 14.30.

Teksti ja kuvat: Pasi Parviainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.