sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Tea Laakkoselle äitienpäivän kunniaksi musta vyö

Nummelan Judon Tea Laakkosen äitienpäivä alkoi mukavissa merkeissä - hän sai äitienpäivälahjaksi mustan judovyön. Uutta vyötä ei kuitenkaan sopinut vielä pukea ylleen, sillä vyöarvo on ensin ansaittava. Sattui kuitenkin sopivasti, että mustan vyön graduointitilaisuus järjestettiin äitienpäivänä 13.5. Nummelassa. Niinpä Tea suuntasi aamupalan jälkeen klo 8 kohti Nummelan Judon salia viimeistelemään osaamistaan vyökoeparinsa Oskari Mäkisen kanssa.

Varsinainen 1-2 dan vyöarvojen graduointi alkoi aamupäivällä klo 10. Mustan vyön kokeet ovat suljetuttu tilaisuus, jonne yleisöllä ei ole mustavöisiä ja vähintään ruskeavöisiä graduointikoulutuksen käyneitä lukuunottamatta mitään asiaa. Tean vyökoeparina toiminut Oskari pääsikin mukaan harvinaiseen tilaisuuteen - onkohan koskaan sinivöinen alakouluikäinen ollut mukana mustan vyön graduoinneissa? Vaikka kokelas täyttäisikin vyökokeeseen pääsemiseen vaaditut kriteerit, ei kokeen läpimeno ole mikään itsestäänselvyys. Ennen Tean suoritusta erään kokelaan suoritus hylättiin ja kokelas lähetettiin kotisalille kartuttamaan osaamistaan ennen uusintakoetta.

Salin ulkopuolella aurinkoisessa säässä saliin pääsyä odotteli joukko Nummelan Judon jäseniä, sekä lukuisa joukko ruskean vyön kokeeseen saapuneita. Eräs graduoija piipahti ulkona ja saimme tietää, että Tea oli päässyt viimeisenä kokelaana judomatolle esittelemään osaamistaan. Lopulta salin ovet avautuivat yleisölle. Ilokseni huomasin, että Tea seisoskeli tatamilla musta vyö lanteillaan. Paikalla oli myös Nummelan Judon perustajajäsen Kaj Lindberg. Kaitsu voi olla hyvillä mielin, sillä uudet mustat vyöt kertovat judoseuran elinvoimaisuudesta. Teasta tuli samalla ensimmäinen naispuolinen mustavöinen Nummelan Judon kasvatti.Kuva: Tea Laakkonen, Shodan.

Nummelan Judo toivottaa uudelle mustan vyön haltijalle paljon onnea!

Kuva ja teksti: Ari Tervo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.