perjantai 18. maaliskuuta 2011

Anniina Jokinen jälleen judon tuplasuomenmestari

Viisi Nummelan Judon kilpailijaa osallistui Tampereella 12.-13.3. järjestettyihin judon A- ja B-nuorten SM-kilpailuihin. Kahdella kullalla ja kolmella pronssilla Nummelan Judon sijoitus kokonaismitalitaulukossa oli komeasti viides. Kilpailujen ottelukaaviot löytyvät JudoShiai tulospalvelusta.

B-nuorissa viimeistä vuottaan otteleva Anniina Jokinen osallistui sekä A- että B-nuorten tytöt alle 48 kg sarjoihin. Anniina on näiden kahden sarjan hallitseva suomenmestari vuodelta 2010. Ensimmäisenä kisapäivänä ratkottiin B-nuorten mestaruudet.


Kuva: Anniina Jokisen (valk.) heittopaik​ka.

Tatamin laidalta otteluita seurannut Matti Jääskeläinen totesi, että viime vuoden tuplamestaruuden paineet näkyivät Anniinan otteissa. Ottelut lähtivät hieman nihkeän näköisesti liikkeelle, mutta Anniina sai tarvittavat heitot tehtyä, jatkaa Matti. Paineita tai ei, Anniina voitti ensimmäisen ottelunsa kuudessa sekunnissa jalkaheitolla. Sama linja jatkui toisessa ottelussa, jonka Anniina voitti ennen täyttä otteluaikaa suurella jalkaheitolla. Kolmannessa ottelussa Anniina sai vastaansa Hontai Judon Inka Verlinin. Molemmilla ottelijoilla oli alla kaksi voittoa, joten tämän ottelun voittajasta tulisi sarjan suomenmestari. Anniina onnistui päättämään jännittävän ottelun ajassa 3.40 hienolla jalkaheitolla, uusien vuoden takaisen SM-tittelinsä.Kuva: Inka Verlin (vas.) ja Anniina Jokinen ottelevat BT-48 kg sarjan suomenmestaruudesta.


Kuva: Anniina Jokinen on BT-48 kg sarjan mestari.

Sunnuntaina Anniina otteli jo paljon rennommin omaa ikäluokkaansa ylemmässä A-tyttöjen alle 48 kg sarjassa. Ensimmäisenä vastaan tuli Joutsan Tarmon Karoliina Rantanen. Ottelu oli tosi tiukka. Molemmat ottelijat tekivät yrityksiä, mutta ilman pistesuorituksia. Otteluaikaa oli jäljellä enää 20 sekuntia kun Anniina onnistui tekemään heiton, josta tuli waza-arin arvoisesti pisteitä. Vastustaja ei kyennyt tasoittamaan tilannetta jäljellä olevassa ajassa ja niin Anniinan päivä alkoi voittoisissa merkeissä. Anniina itse totesi ottelun olleen "viikonlopun tiukin matsi". Jäljellä olevissa kolmessa ottelussa Anniina teki selvää jälkeä vastustajistaan voittaen kaikki ottelut ennen täyttä otteluaikaa. Kaksi ensimmäistä ottelua päättyi jalkaheittoon ja kolmannen Anniina muistelee päättyneen lonkka- tai käsiheittoon.


Kuva: Anniina hakee heittoa sarjassa AT-48 kg.

"Hienoo! Oli paineita, mutta hyvin meni" olivat Anniinan kommentit tunnelmista kisojen jälkeen. Anniinan seuraava judokoitos on Saksassa. Anniina kertoi, että mikäli hän pärjää Saksan kisoissa, pääsy Suomen maajoukkueeseen vaikuttaa aika varmalta. Oppivelvollisuutensa päättävä Anniina paljasti muista suunnitelmistaan sen verran, että hän on hakenut Märskyn urheilulukioon.

Jyri Rajaniemi taisteli upeasti


Kuva: Jyri Rajaniemi (oik.) ja otetaistel​u.

Jyrin Rajaniemen kisoja edelsi ylirasituksen vuoksi pidetty kahden kuukauden treenitauko, jota seurasi neljän päivän korkea kuume. Kuumeen jälkeen Jyri ehti käymään vain muutamissa treeneissä ennen kisoja. B-nuorten poikien alle 45 kg sarjassa ranskalainen kisakaavio oli Jyrille suosiollinen. Jyri eteni parittomana vapaavuorolla suoraan semifinaaliin. Tässä ottelussa Jyrille tuli niukka tappio sarjan lopulta voittanutta Henri Määttää vastaan. Jyri putosi pronssiotteluun, jonka hän voitti ennen täyttä otteluaikaa.


Kuva: Jyri Rajaniemi (oik.) on BP-45 kg sarjan pronssimitalisti.

Jyri oli ensimmäistä kertaa B-nuorten SM kisoissa ja tuloksena hienosti pronssia. Matti Jääskeläinen totesi Jyrin otelleen ennakkoluulottomasti ja lisäsi, että Jyrillä on aina ollut otteluissa asenne kohdallaan.


Kuva: Anniina Jokinen on A- ja B-nuorten tyttöjen alle 48 kg sarjan suomenmest​ari ja Jyri Rajaniemi pronssimit​alisti sarjassa B-pojat alle 45 kg.

Tommi putosi kärkikahinoista


Kuva: Tommilla on hyvä heittopaikka.

Tommi Valtosen ottelut alkoivat hyvin A-poikien alle 60 kg sarjassa - ensimmäisen ottelun hän voitti ipponilla. Ensimmäisessä ottelussa Tommi oli selvästi elementissään. Toinen ottelu oli jo tiukempi ja otteluaika käytiin loppuun saakka Tommin pistejohdossa. Kolmas, semifinaaliottelu oli tiukka ja se menikin jatkoajalle. Jatkoajan loppupuolella vastustaja sai pisteen jalkapyyyhkäisyllä, päättäen ottelun ja pudottaen Tommin pronssiotteluun.


Kuva: Tommi (oik.) AP-60 kg pronssiott​elussa.

Tommi oli lähtenyt kisoihin voitto mielessä ja semifinaalitappio selvästi häiritsi pronssiotteluun keskittymistä. Pronssimatsi olisi ollut voitettavissa, jos Tommi olisi saanut saman henkisen sykkeen päälle kuin ensimmäisessä ottelussaan. Sykettä ei löytynyt ja niin Tommi sijoittui sarjassaan viidenneksi.

Julialle ja Jessikalle pronssia

Sarjassa A-tytöt alle 52 kg otellut Julia Hellgren kohtasi kovan vastuksen. Julia hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan ennen täyttä otteluaikaa. Ennen kolmatta ottelua koettiin yllättävä käänne. Hänen tuleva vastustajansa osui omassa ottelussaan, ilmeisen tahattomasti, vastustajaansa nyrkillä naamaan. Tuomarille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin tuomita hansoku-make. Tämä tarkoittaa, että ottelija häviää ottelun ja hänet suljetaan ulos kisoista. Samalla hänen aiemmat ottelut tuomitaan hävityiksi. Kolmannen ottelun sijaan Julia kävi matolla kumartamassa ottelun voiton itselleen ottaen pronssia.

Sarjassa B-tytöt alle 75 kg otelleen Jessika Hellgrenin sarja oteltiin tuplapooli-muodossa. Jessika oli hieman huolimaton ensimmäisessä matsissa, mutta toisen ottelun hän voitti sijoittuen poolissaan toiseksi. Poolien kaksi parasta pääsivät semifinaaleihin. Jessika kesti täyden otteluajan, mutta vastustaja vei voiton pisteillä ja näin Jessika nappasi kisoista pronssia.


Kuva: Jessika Hellgren (valk.) hakee jalkaheitt​oa.


Kuva: Jessika Hellgrenille (oik.) sarjan BT-75 pronssia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.