perjantai 16. huhtikuuta 2010

Antti Rintamäestä judon Suomen mestari

Nummelan Judon 24-vuotias Antti Rintamäki voitti 10-11.4 pidetyissä judon SM-kilpailuissa kultaa alle 66 kg sarjassa. Rintamäki oli sarjassaan ylivoimainen. Hän voitti kaikki ottelunsa ipponilla. Ensimmäisellä kierroksella Loviisan Arashin Joni Välimaa ja toisella kierroksella Kajaanin Judokerhon Markus Kettunen kaatuivat Rintamäen käsilukkoon. Kolmannella kierroksella Rintamäki heitti Tikkurilan Judokoita edustavaa Janne Korhosta käsikiepillä. Loppuottelussa vastassa oli Valtteri Jokinen. Tämäkin ottelu päättyi Rintamäen voittoon ipponilla.

Judoliiton päävalmentaja Mika Mukkulan mukaan loppuottelu oli Rintamäen näytös, kun hän vei ensin Jokista seitsemän pisteen arvoisesti jalkaheitolla ja sen perään teki antautumiseen johtaneen sidonnan. Jokista oli jo tätä ennen varoitettu kahdesti.

- Rintamäen terävät otteet eivät olleet yllätys. Hän on ollut tosi kovassa kunnossa viime aikoina, Mukkula toteaa.

Valmentautuminen on sujunut hyvin

- Vuosi sitten meinasi tulla ja tulikin ylikuntoa. Tästä olemme ottaneet opiksi, ja suunnitelleet valmentajani Arto Raekorven ja huoltaja sekä fysiikkavalmentaja isäni Mikko Rintamäen kanssa uudenlaisen harjoitusohjelman, joka on jo tuottanut tulosta, toteaa Antti.

Vuoden vaihteessa toteutettu leiritys Koreassa ja Japanissa sekä keväällä kolme viikkoa kestänyt leiritys Keski-Euroopassa lisättynä kotimaan leiritykseen Antin opiskelupaikkakunnalla Pajulahdessa ovat tuottaneet tulosta. Kunto on kaikkien testien mukaan parantunut selkeästi ja myös judo on teknisempää ja voimakkaampaa kuin aikaisemmin. Itseluottamus on nyt kohdallaan.

Antin päätähtäin on Lontoon olympialaisissa

Antti on harvoja länsiuusmaalaisia urheilijoita, joilla on realistiset mahdollisuudet päästä Lontoon kesäolympialaisiin 2012. Hän kuuluu Suomen Judoliiton nuorten huippujen tukea nauttivien urheilijoiden Lontoo-ryhmään. Antin tähtäin on selkeä, Suomen ykkönen kovatasoisessa 66 kg:n sarjassa ja sitä kautta paikka olympialaisissa.

Aikaa on yli kaksi vuotta ja jos kehitys on samaa luokkaa kuin kuluvana vuonna, aion olla kova luu itse kisoissakin.

Antti Rintamäki on kolminkertainen Suomen mestari ja kaksinkertainen Pohjoismaiden mestari miesten sarjassa. Lisäksi hänellä on nuorten sarjasta viides sija Euroopan mestaruuskilpailuissa.


Kuva: Nummelan Judon Antti Rintamäki voitti 10.-11.4 judon Suomen mestaruuden. Hänen tähtäimessään on Lontoon kesäolympialaiset vuonna 2012.

Tommi Valtonen pronssiotteluun

Rintamäen lisäksi Nummelan Judoa edustivat vielä nuorten A ja B sarjoissa ottelevat Tommi Valtonen ja Anniina Jokinen. Molemmat olivat ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoissa.

M 60-sarjassa Tommi Valtosen sai ensimmäisessä ottelussa vastaan Meido-Kania edustavan Joel Ollikaisen. Valtonen hallitsi ja johti ottelua viime minuuteille. Ottelun lopulla Ollikainen pääsi kuittaamaan Tommin omasta virheestä ja sai Tommin pitävään sidontaan ja Ollikainen voitti10-0.

Keräilyotteluissa vastaan tuli Riihimäen judon Antti-Matti Paajanen. Ottelu eteni tasaisesti, eikä kumpikaan tehnyt pistesuorituksia varsinaisella otteluajalla ja niin päädyttiin jatkoajalle. Tommi oli jatkoajalla aktiivisempi ja sai muutamia hyviä yrityksiä ilman pistesuorituksia. Tommille tuli taisteluvoitto tuomariäänestyksellä 3-0 ja sen turvin pronssiotteluun.

Pronssiottelussa vastaan tuli viime vuoden hopeamitalisti Lahden Judoseuran Tatu Saarinen. Valtonen aloitti vahvasti ja ennakkoluulottomasti tehden hyviä yrityksiä. Yllätys oli todella lähellä, mutta Saarisen kokemus ja fyysinen vahvuus oli vielä kuitenkin liikaa ja Tommi joutui sidontaan häviten 10-0. SM-kilpaluiden ensikertalainen taisteli hyvin kovassa seurassa ja sijoittui viidenneksi.

Tommi Valtosen kilpailut jatkuvat 17.4 Tartossa järjestettävissä A-nuorten World Cup kilpailuissa joten SM-kilpailut toimivat hyvänä harjoituksena tulevaa koitosta varten.

Positiivisia odotuksia

Anniina Jokinen on A ja B-nuorten tupla SM-mestari tältä vuodelta joten positiiviset odotukset myös aikuisten puolella olivat paikallaan. Jokinen otteli N-48kg sarjassa, jossa oli yhteensä neljä kilpailijaa.

Ensimmäisessä ottelussa Jokista vastaan tuli Siuntion Keido-kanin Jemina Lostedt, joka voitti ottelun 10-0. Toisena vastaan tuli Espoon Judo-kanin Natalie Nurminen, jota vastaan Jokinen taisteli täyden erän mutta tällä kertaa Nurminen parempi 5-0.

Viimeisessä ottelussa Jokisen vastustaja oli sarjaa hallitseva Kaisu Redsven Savonlinnasta. Jokinen taisteli täydet viisi minuuttia huomattavasti kokeneempaa vastustajaa vastaan. Ottelu meni kuitenkin pistein 5-0 Savonlinnaan.

Anniina jäi tällä kertaa ilman otteluvoittoja mutta hyvä ja positiivinen suoritus nuorelta Nummelan Judon lupaukselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.