torstai 19. maaliskuuta 2009

Nummelan judokoilla menestyksekäs alkuvuosi 2009

Alkuvuoden kisoista ovat Nummelan Judon judokat onnistuneet saalistamaan runsaasti mitaleita.

Tammikuussa järjestettiin Tampereella Ice Power Cup. E-pojissa ottelevat Matias Sala ja Oskari Mäkinen voittivat sarjansa lähes näytöstyyliin. Kaikki voitot tulivat 10 pisteen ippon voitoilla ennen täyttä otteluaikaa.

C-tytöissä otteleva Anniina Jokinen otteli hopeamitalin. Sarjan voitto ratkesi vasta tuomariäänestyksellä vastustajan eduksi.

Jessika Hellgren sijoittui omassa D-tyttöjen sarjassa toiseksi. Jessika otteli myös D-poikien sarjassa ja selvitti kahdella otteluvoitolla itsensä finaaliin. Tappio tuli vasta finaalissa, joten Jessikalle tuli arvokas hopeamitali myös poikien sarjassa.

Kuva (Kari Mäkinen): Sarjoissaan ylivoimaiset Oskari ja Matias tutkiskelevat kultamitaleitaan.

Etelä-Suomen Aluemestaruuskisat

Mitalisade jatkui myös Etelä-Suomen Aluemestaruuskisoissa, jotka pidettiin Helsingissä 28.2. Kisoihin osallistui 284 judokaa 36 eri seurasta. Nummelan judo sijoittui 4 kultamitalilla, 2 hopealla ja 2 pronssimitalilla mitalitaulukossa viidenneksi.

Kultaa ottelivat E-juniorit Matias Sala ja Oskari Mäkinen. Tytöistä kultaa ottelivat D-tytöissä Jessika Hellgren ja C-tytöissä Veera Kuusisto. Hopeaa ottelivat Anniina Jokinen C-tytöissä ja D-pojissa Jyri Rajaniemi. Jyri urakoi vielä sarjaa ylempänä C-pojissa ja nappasi pronssimitalin. Valtteri Vistiaho sai myös pronssia C-pojissa.

Nummelan Judon E-juniorit Matias Sala ja Oskari Mäkinen jatkoivat siitä mihin viime kisoissa jäivät. Kaikki poikien ottelut päättyivät ennen täyttä otteluaikaa 10 pisteen ippon heittoihin. Pojat ovat tällä hetkellä täysin ylivoimaisia omissa sarjoissaan.

Tytöistä saman tempun tekivät Jessika Hellgren ja Veera Kuusisto. Myös tyttöjen kaikki ottelut päättyivät ennen täyttä otteluaikaa 10 pisteen ippon suorituksiin. Anniina Jokinen eteni vakuuttavasti semifinaaleihin kolmella 10 pisteen ippon voitolla. Finaalissa vastaan tuli Helsingin Chikaraa edustava Nonett Halme. Ottelu oli tasainen, jossa kumpikaan ei saanut suorituspisteitä. Ratkaisu tuli vasta tuomariäänestyksellä, Nonetten eduksi. Viides kultamitali Nummelaan oli enemmän kuin lähellä.

Anniina urakoi myös C-poikien sarjassa, samassa sarjassa otteli myös Matias Sala Nummelasta. Molemmat hävisivät ensimmäiset ottelunsa, mutta pääsivät vielä keräilyotteluihin. Matias voittikin ensimmäisen keräilyottelun. Seuraavassa ottelussa tuli tappio, joten pronssiottelu jäi harmittavasti yhden voiton päähän.

Anniinalla oli ensimmäisessä keräilyottelussa lepovuoro. Voitto seuraavassa ottelussa komealla jalkapyyhkäisyllä tiesi pääsyä pronssiotteluun. Pronssiottelussa tuli tappio. Tätä poikien sarjaa käytiin samanaikaisesti Anniinan oman tyttöjen sarjan kanssa. Anniinalle tuli lyhyen ajan sisällä kahdeksan ottelua! Hatun noston arvoinen suoritus Anniinalta: oman sarjan hopeamitali ja poikien sarjan pronssiottelussa mukana.

Jyri Rajaniemi urakoi myös kahdessa sarjassa. Omassa D-poikien sarjassa Jyri meni kolmella ippon voitolla finaaliin. Finaalissa tuli niukka tappio Helsingin Meidokanin Aku Laakkoselle. Jyri otteli myös C-poikien sarjassa, jossa ensimmäisessä ottelussa tuli tappio. Voitto keräilyottelussa tiesi pääsyä pronssiotteluun. Pronssiottelussa Jyri kellisti vastustajansa.

Jyrille hieno saavutus aluemestaruuskisoissa: oman sarjan hopeamitali ja yhtä ikäluokkaa ylemmän C-sarjan pronssimitali.

C-pojissa otteli myös Valtteri Vistiaho Nummelasta. Valtteri sijoittui omassa alkulohkossaan kakkoseksi ja selviytyi näin semifinaaleihin. Vastaan tuli toisen lohkon voittaja Arttu Määttä. Määttä voitti tämän ottelun ja meni finaaliin, jonka hän myös voitti. Valtterin kaulaan pujotettiin ansaittu pronssimitali.

Tuomas Sinivuori Nummelasta selviytyi myös keräilyotteluiden kautta omassa C-poikien sarjassa pronssiotteluun. Pronssiottelussa tuli Tuomakselle tappio pienimällä mahdollisella pistesuorituksella.

Nummelasta oli vielä kisoissa mukana D-pojissa Kim Moilanen. Tällä kertaa ei tullut otteluvoittoja, mutta arvokasta kokemusta kovatasoisesta ottelemisesta. Samoin arvokasta ottelukokemusta keräsi C-juniori ikäinen Mikaela Rajaniemi, joka otteli B-tytöissä ja vielä omaa painoluokkaansa ylemmässä sarjassa.

Kuva (Ari Tervo): Vihreävöiset mitalistit Valtteri, Anniina, Jessika ja Jyri.

Teksti: Matti Jääskeläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.