lauantai 11. lokakuuta 2008

Eden-shiai 11.10.-08 Tampere

Eden Shiai oteltiin 11.10. Tampereen Hervannassa. Kisoihin oli saapunut paikalle peräti 359 judokaa. Ottelijat edustivat 54:ää eri seuraa. Nummelan judosta oli Tampereelle saapunut 9 judokaa. Mitali saalis oli 8 kpl, joista 4 kultaista,2 hopeista ja 2 pronssista mitalia. Päivän saaliista voidaan todeta, että hyvin meni. Seurojen välisessä mitalitilastossa Nummelan Judon sijoitus oli hienosti 4. Pisteistä sen verran, että Koka on 3 pistettä, Yuko 5 pistettä, Waza-ari 7 pistettä ja Ippon 10 pistettä. Ippon on täydellinen suoritus joka päättää ottelun.

E-pojissa -27kg otteleva Matias Sala otti kultaa voittamalla kaikki 3 otteluaan ipponilla. E-pojissa -30kg otteleva Oskari Mäkinen eteni finaaliin hienosti voittaen kaksi ensimmäistä otteluaan myös ipponilla. Finaali ottelu oli tasainen, jonka Oskari voitti koka suorituksella.

D-nuorissa Nummelan Judosta oli mukana Jyri Rajaniemi ja Matias Sala jotka ottelivat samassa sarjassa, Jyri otteli lisäksi C-nuorissa. Jyri voitti oman alkulohkonsa 2:lla ipponilla. Semifinaalissa Jyrille tuli niukka tappio, joten palkintona pronssimitali. Jyri urakoi vielä C-nuorissa itselleen pronssimitalin. Matiakselle tuli 2 tappiota oman lohkonsa alkuotteluissa, joten tällä kertaa ei päästy mitali otteluihin.

Jessika Hellgren otteli myös oman D-tyttojen sarjan lisäksi D-poikien alle 46kg sarjassa. Omassa D-tytöt sarjassaan Jessika otti kultaa. D-poikien sarjassa, jossa oli 14 ottelijaa, Jessika selvitti 3:lla otteluvoitolla itsensä finaaliin. Finaalissa vastaan tuli kova virolaisjudoka. Tällä kertaa virolainen oli parempi ja voitti sarjan ja Jessikalle todella ansaittu hopeamitali poikien sarjassa.

C-tytöissä Nummelan Judoa edustivat Anniina Jokinen -40kg ja Mikaela Rajaniemi -48kg. Anniina otti 2 ippon voittoa näyttävillä tekniikoilla. Kolmas otteluvoitto tuli yuko suorituksella ja ansaittu sarjavoitto ja kultamitali. Mikaela otteli myös 3 ottelua ja saalisti niistä 2 voittoa, joten uurastus palkittiin hopeamitalilla.

B-nuorissa Nummelasta olivat mukana Tommi Valtonen ja Julia Hellgren. Tommille ensimmäisessä ottelussa kirvelevä tappio ihan viime sekunneilla, tie vei keräilyotteluihin. Keräilyotteluista Tommi voitti ensimmäisen mutta toisessa tuli tappio ja pääsy mitaliotteluihin jäi yhden voiton päähän.  Julia otteli 4 judokan ns. poolissa, jossa kaikki ottelevat toisiaan vastaan ja lopuksi lasketaan voitot ja pisteet yhteen ja ratkaistaan mitalit. Sarjan voittaja voitti kaikki kolme ottelua, joten kultamitalista ei ollut epäselvyyttä, mutta kolme muuta tyttöä ottelivat kaikki yhden otteluvoiton. Julian harmiksi kahdella tytöllä oli 10 pisteen ippon voitto ja Julialla oli 5 pisteen voitto joten Julian oli tyytyminen 4 sijaan.

Matias odottaa kultamitaliaan.

Oskari palkintokorokkeella.

Tulokset Nummelan Judon osalta

BP-55
-. Tommi Valtonen

BT-57
4. Julia Hellgren

CP-38
3. Jyri Rajaniemi

CT-40
1. Anniina Jokinen

CT-48
2. Mikaela Rajaniemi

DP-38
3. Jyri Rajaniemi
-. Julius Sala

DP-46
2. Jessika Hellgren

DT-52
1. Jessika Hellgren

EP-27
1. Matias Sala

EP-30
1. Oskari Mäkinen

Teksti: Matti Jääskeläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.