keskiviikko 23. syyskuuta 1981

Judon MM-mitalimies Nummelassa

L-U Vihti


Judon MM-pronssimitalimies Maastrichtin kisoista, Juha ”Pupu” Salonen, vieraili Nummelassa Nummelan Judon vieraina viime tiistai-iltana.
Helsinkiläisen Chikara-seuran kasvatti on vasta 19-vuotias, mutta on yltänyt jo mustaan vyöhön, - ensimmäiseen daniin. MM-kilpailuihin hän osallistui nyt ensimmäistä kertaa, mutta tuskin viimeistä.

Juha saapui salille yhdessä turkulaisen Asko Virolaisen kanssa. He ovat molemmat Siuntiossa, Siuntion kylpylässä, hierojakursseilla. Lohjanharjun seuroihin on lyhyt matka.
- On kiva tutustua muihinkin harjoitustiloihin, sanoo Juha.

Pupu


Juha sai nimen Pupu v 1978 ollessaan kilpailumatkalla Riikassa. Joukkueen valmentaja Raimo Heino huomasi Juhan paidassa pienen jäniksen kuvan ja siitä lähtien häntä on kutsuttu Pupuksi.
Juha on 19-vuotias ja ilmoittaa olevansa judo-opiskelija. Painoa on 105 kiloa ja pituutta 182 senttiä.

Ipponille (judoliiton lehti) antamassaan haastattelussa Juha on pahoitellut vastuksen puuttumista.
- Suomessa on vähän isoja miehiä ja kunnan vastus puuttuu, kertoo Juha. – Meido-Kanin Harri Ahdesmäki on hyvä harjoitteluvastus ja hänen kanssaan yleensä harjoittelenkin.

MM-Maastricht


Ensimmäinen vastustaja oli Japanin Yashiro Yamashita. Vaikka tiesin hänet kovaksi vastustajaksi, en silti lähtenyt ottelua häviämään vaan kilpaileman. Reaaliset mahdollisuuteni tosin olivat pienet, mutta mahdollisimman kauan päätin ”taistella”. Minuutti ja neljätoista sekuntia sitä kesti ja uchi-mata puri, kertoo Juha. Tosin jotkut hävisivät Yamashitalle nopeamminkin, lisää Juha. Seuraavat vastustajat olivatkin sitten jo helpompia vastuksia.

Tokio international Judo tournament


- Marraskuussa on Tokiossa kansainvälinen kilpailu johon osallistuu isäntämaan edustajia eri puolilta Japania ja kaikki MM-kilpailussa palkitut on kutsuttu mukaan, kertoo Juha.
Japanin judoliitto maksaa matkat ja oleskelun siellä. Ensin Pariisiin ja sitten sieltä lento Tokioon isommassa ryhmässä. Suomesta ei lähde ketään muita ja rankka reissu siitä tuleekin. Viikon aikana monta kilpailua ja matkakin on pitkä. Aikaerokin saattaa tuottaa hankaluuksia – parata kilpailukunta ajatellen.
- Hierojakurssilla menee vuoden loppuun ja sen jälkeen voisi harkita harjoittelumatkaa Japaniin, kertoo Juha tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Nummelassa kiva Sali


- Nummelan Sali on ihan ok, mutta aika pieni. Chikaran Sali on kaksi kertaa suurempi. Vaikka käyhän siellä enemmän porukkaakin samaan aikaan harjoituksissa. Nummelassa on hvvät tilat, kun siellä vielä pystytään jakamaan harjoittelijat eri ryhmiin, ei pienuuskaan ole haittana.
Sarjakilpailut yleensä käydään iltaisin ja saleilla, tähän Nummelan Sali on liian pieni, kertoo Juha.

Nummelassa on muutama hyvä judoka muut on ”massaa”, innokkaita nummelalaiset kyllä on. Hyviä vetäjiä ja valmentajia heistä tulee. Kilpailemaan ei kuitenkaan kannata lähteä – siihen osa on liian vanhojakin, lopettaa Juha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti