tiistai 10. syyskuuta 2013

Harri Hagman ja Anniina Jokinen graduoivat mustan vyön

Nummelan Judon puheenjohtaja Harri Hagman ja maajoukkuekilpailija Anniina Jokinen suorittivat hyväksytysti 1. dan mustan vyön kokeen Suomen Judoliiton liittograduoinnissa la 31.8. Helsingissä.

Tuoreet mustan vyön haltijat Harri ja Anniina yhteiskuvassa kotisalilla.

Menestyvät kilpailijat etenevät vyöarvoissa nopeasti

Alakouluikäisenä kotisalikisoissa kilpauransa aloittanut Anniina on noussut vuosien saatossa maajoukkuetason SM-mitalistiksi. Kilpailumeriittiensä ansiosta Anniinalle myönnettiin oikeus osallistua mustan vyön kokeeseen varsin nopealla aikataululla - ruskean vyön korotushan oli vasta joulukuussa 2011. Mustan vyön vaatimuksiin kuuluva Nage no Kata eli heittojen muodot -liikesarja sujui Anniinalta vyökokeessa varsin mallikkaasti. Mainittu liikesarja esittelee erityyppisten judoheittojen perusperiaatteiden toimintaa.

Kokeeseen kuuluu lisäksi oman lempitekniikkaperheen esittely niin pysty- kuin mattojudossakin. Mikäli kokelaan taidoissa havaitaan puutteita, kokeen pitäjät tenttaavat kokelasta, kunnes ovat varmoja siitä, että kaikki vaaditut judotekniikat ovat hallussa. Taitavana kilpajudokana Anniina vakuutti graduoijat osaamisestaan kilpailijalle tyypillisesti erittäin lyhyessä ajassa.


Kuva (Dan-Kollegio ry): Anniina Jokinen (ylärivissä 4. oik.) liittograduoinnissa la 31.8.
Vaihtoehtoinen polku mustaan vyöhön

B-juniori-ikäisenä kilpaillut, mutta aikuisiällä pitkän tauon pitänyt Harri on uudelleen judomatolle palattuaan edennyt judossa yhteisen hyvän periaatetta noudattaen. Harri toimii aktiivisesti sekä judon seura- että liittotasolla, minkä lisäksi hän on ohjannut pitkään Nummelan Judon aikuisten peruskursseja. Kun tähän työhön lisätään vaatimukset täyttävä määrä aktiivista ja päämäärätietoista omaa judoharjoittelua ja -oppimista Suomen Dan-Kollegio ry myönsi keväällä Harrille oikeuden osallistua mustan vyön kokeeseen.

Harri käytti kokeeseen valmistautuessaan huomattavan määrän aikaa Nage no Kata -liikesarjaan kuuluvien tekniikoiden toimivuuden kehittämiseen kotisalilla ja neljässä Etelä-Suomen alueella järjestetyssä katakoulutuksessa. Tämä työ ei jäänyt kokeessa huomaamatta - liittograduoijat totesivatkin, ettei näin hyvää kataa ole tehty vyökokeissa pitkiin aikoihin.

Nummelan Judo onnittelee lämpimästi molempia tuoreita mustan vyön judokoita. "Ganbatte kudasai" eli yrittäkää parhaanne - ja olkaa vyönne arvoisia!

Harri Hagman 1. dan.
Teksti: Ari Tervo, Harrin uke vyökokeessa.
Kuvat: Ari Tervo ja Dan-Kollegio ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti