tiistai 8. kesäkuuta 2021

Judon MM Budapestissa

Judoliitto lähettää Budapestissa 6.-13.6. pidettäviin maailmanmestaruuskilpailuihin kaksi judokaa. Suomea edustavat pian 22-vuotias Nummelan Judon Oskari Mäkinen sarjassa -81kg ja helsinkiläisen Meido-Kan-seuran 24-vuotias Martti Puumalainen sarjassa +100 kg.

Maailmanmestaruudesta ja viimeisistä Tokion olympiaranking-pisteistä Laszlo Papp -areenalla kamppailee yhteensä 695 judokaa 129:stä eri maasta. Turnaus on samalla viimeinen ennen heinäkuussa judon syntymaassa, Japanissa järjestettäviä olympialaisia.

Suomalaiset lähtevät MM-turnaukseen haastajina, sillä molemmille debyytti on ensimmäinen aikuisten ikäluokan MM-tatamilla. Molemmat näistä Judoliiton Top Team -urheilijoista ovat osoittaneet selkeitä kehitysaskelia talven kansainvälisissä turnauksissa. Vaikka suomalaiskaksikon ranking- sijoitus maailmanlistalla ei tällä hetkellä edellytä olympiapaikkaa, ovat Puumalainen ja Mäkinen pystyneet haastamaan ja voittamaan myös maailman kärkinimiä. Molemmat miehet ovat saavuttaneet EM-mitalin nuoremmissa ikäluokissa, Mäkinen alle 18-vuotiaissa hopeaa ja Puumalainen alle 23-vuotiaissa pronssia. "Oskari ja Martti ovat valmiita ottelemaan korkeimmalla tasolla. Tämä on heidän ensimmäinen MM-turnaus aikuisten tasolla, joten odotan että näemme heiltä hyviä otteluita. Tiedän, että jos molemmat pystyvät näyttämään parastaan, heillä on mahdollisuus kahdeksan parhaan joukkoon, mikä on tällä hetkellä tavoitteemme. Kaverit ovat terveitä ja välttyneet loukkaantumisilta, mikä on tärkeää, kommentoi Judoliiton päävalmentajana viime syksynä aloittanut Rok Draksic.

Suomalaisottelijoista Oskari Mäkisen painoluokka -81 kg otellaan keskiviikkona 9.6. ja Martti Puumalaisen +100 kg lauantaina 12.6. Joukkueen valmentajana toimii päävalmentaja Rok Draksic.

Oskari on viimeistellyt terävintä kuntoaan ahkerasti myös kotisalillaan Nummelassa, parinaan moninkertainen suomenmestari ja armoton sparraaja Henri Määttä. Oskari luottaa Judoliiton Top Team -valmennuksen lisäksi vahvasti urheilijan ympärille rakennettuun omaan verkostoonsa. Oskarille on tärkeätä varmistaa että jokainen harjoitus palvelee urheilijan asettamaa päämäärää. Toivottavasti kotisalin tunnelma ja Henun kanssa tehty tavoitteellinen treeni tuottaa hyvän MM debyytin.

Kilpailun livelähetyksiä voi seurata kansainvälisen judoliiton sivuilta osoitteessa: www.ijf.org ja lukea kisaraportointia suomeksi osoitteesta www.judolehti.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.