sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Henri ja Jesse NSM kultamitalistit

Lauantaina Rovaniemellä järjestetyissä nuorten judon Suomen mestaruuskilpailuissa NuJulaiset menestyivät erinomaisesti, saavuttaen yhteensä kuusi mitalia seitsemän ottelijan joukkueella. Tapahtuma oli koonnut napapiirille alle kahdeksantoista ja alle kaksikymmentäyksi vuotiaiden parhaimmiston. SM kilpailuiden järjestelyistä vastasi judoseura Rovaniemen Koyama'n yhdessä Suomen Judoliiton kanssa. Palkintojenjakoa avitti myös itse Joulupukki. Ottelijoita oli yhteensä 139. Yli kaksi sataa ottelua vaadittiin voittajien ja Suomen mestareiden ratkaisemiseksi.
Jyri Rajaniemi ja Henri Määttä (kuvassa yllä) ottelivat viimeistä kertaa ikäkausimestaruuksista. Molemmat siirtyvät tämän jälkeen aikuisten sarjoihin. Henri taisteli vielä yhden mestaruuden ja kultamitalin aiemman kahdeksan SM-mitalin lisäksi (yksi aikuisten sarjassa). Jyri joutui tyytymään hopeaan loukattuaan kyynärpäänsä finaaliottelussa Meido-Kan'in Eetu Heinosta vastaan. Jyri ei valitettavasti päässyt podiumille, vaan oli hoidettavana palkintojenjaon aikana. Jyrille kuitenkin seitsemäs SM mitali. Oskari Mäkinen (kuvassa alla) on voittanut urallaan jo mm. neljä SM-mitalia ja sekä viisi mitalia Continental ja European Cupeissa, toistaiseksi parhaana saavutuksenaan U18 EM-hopea 2016. Nyt viides SM-mitali tuli alle 21-vuotiaissa. Oskari raivasi tiensä sarjan finaaliin vahvoin ottein. Meido-Kan'in Aku Laakkonen oli kuitenkin löytänyt finaaliin vielä uuden vaihteen. Vaikka kaverukset harjoittelevatkin paljon yhdessä ja näin tuntevat toisensa, pääsi Aku yllättämään ja viemään SM kullan upealla käsivarsiheitolla.
Alle kahdeksantoista vuotiaiden sarjassa ensikertalaisina ottelivat Jesse Ollikkala ja Venla Laiho. Molemmat onnistuivat erinomaisesti ja raivasivat mitaleillaan tien podiumin lisäksi 2. maajoukkueeseen. Jessen taival ei ollut aivan helppo hänen päästyään mitaliotteluihin yhdellä häviöllä ja kahdella voitolla poolinsa toisena. Semifinaalissa Jesse näytti jo parasta judoaan ja uudestaan finaalissa kukistaen vastustajansa vahvalla kamppailemisellaan. Jesselle siis SM kulta ensimmäisissä mestaruuskilpailuissaan. Jessen tavoin Venla eteni semifinaaliin poolinsa kakkosena. Semifinaalissa Venlan ottelu meni jatkoajalle ja vasta kahdeksannella minuutilla ykkössijoitettu Susanna Sunbergille annettu varoitus toi Venlalle voiton ja pääsyn finaaliotteluun. Finaalissa Orimattilan Judoseuran Lotta Vahe oli vielä vahvempi, mutta Venlalle kuitenkin arvokas hopea – ensimmäisissä mestaruuskilpailuissaan. Venlaa painoluokkaa kevyemmissä otellut Jannika Hellgrén voitti samoin hopeaa. Ensimmäinen ottelu oli vahvaa Jannikan hallintaa, samoin kuin toisen ottelun alku. Kirkkonummen Judoseuran Frida Laxen tuli kuitenkin hyvin otteluun mukaan ja sai lopulta vietyä Jannikan sidontaan. Näin Jannika uusi viime vuoden hopean. Mikko Linnakosken taival päättyi valitettavasti ensimmäiseen otteluun.
Jesse Ollikkala kultaa U18-50kg
Venla Laiho hopeaa U18-57kg
Jannika Hellgrén hopeaa U18-48kg
Kahdella kultamitalilla ja neljällä hopealla, Nummelan Judo oli mitalitilaston neljäs. Edellään Meido-Kan, Tampereen Judo sekä Kirkkonummen Judoseura. Nummelan Judo on pystynyt kasvattamaan poikkeuksellisen hyvän määrän aktiivisia ja menestyviä kilpailijoita. Nummelassa ja Karkkilassa tapahtuvan opetustoiminnan lisäksi seuran kilpailijat hakevat valmennusta ja opetusta alueen Akatemia-harjoituksista sekä yhteisharjoituksista naapuriseurojen kanssa. Henri, Jyri, Oskari ja Jannika opiskelevat Mäkelänrinteen urheilulukiossa ja tätä kautta saavat nostettua sekä harjoittelun määrää, että laatua. NuJu panostaa kaiken ikäisten judokoiden hyvään opetukseen. Seura hakee myös kasvua ja pyrkiikin löytämään uusia tapoja tuoda judoa esille sekä lasten ja nuorten, mutta myös aikuisten harrastuksena ja osana terveitä elämäntapoja. Nummelassa otellaan seuraavan kerran huhtikuussa, kun NuJu järjestää aloittelijoiden Junnu Cup -kilpailut sekä Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailut 22. päivä Nummelanharjun Koululla.
Tulokset: Henri MÄÄTTÄ (M21-66 1.), Jesse OLLIKKALA (P18-50 1.), Jannika HELLGRÉN (T18-48 2.), Venla LAIHO (T18-57 2.), Oskari MÄKINEN (M21-81 2.), Jyri RAJANIEMI (M21-73 2.), Mikko LINNAKOSKI (P18-81)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti