sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Nuorten Suomenmestaruuskilpailut 2016 Tampereella

Nummelan Judo oli Tampereella 13. helmikuuta käytyjen nuorten Suomenmestaruuskilpailuiden toiseksi menestynein joukkue. Seitsemän ottelijaa toivat yhteensä kolme kultamitalia, yhden hopean ja yhden pronssin sekä viidennen sijan.
<![if !vml]><![endif]>
U18-81kg sarjassa Oskari Mäkinen otteli ennakkosuosikin varmuudella voittaen kaikki neljä otteluaan ennen täyttä aikaa. Hyvin sujunut peruskuntokausi sekä edellisellä viikolla maajoukkueen kanssa Israelissa vietetty harjoitusleiri näkyi itsevarmana, mutta rentona ottelemisena. Vastustajat eivät pystyneet tekemään pistesuorituksia Oskaria vastaan ja näin Oskari eteni jokaisessa ottelussa varmasti kohti ipponin arvoista suoritusta – yleensä päätyen ippon-seoi-nage tai kouchi-makikomi heittoon.
Iltapäivällä, ikäluokkaa vanhemmissa, Oskari tarjosi yleisölle samaa viihdyttävää judoa. Kolme ipponin arvoista suoritusta ja toinen nuorten Suomenmestaruus oli varmistunut. Ikäluokkien mestaruuskilpailuissa ei montaakaan kertaa ole juhlittu kaksoismestaria. Kauden päätavoitteet ovat kuitenkin vielä edessä. EJU CUP kilpailut Kroatiassa sekä Saksassa ja heinäkuussa Vantaalla käytävät Euroopan mestaruuskilpailut.  Kansainvälisellä tasolla kilpailtaessa kotimaan harjoittelu ei enää riitä. Helmikuun Israelin leirin lisäksi Oskarin kalenterissa on ainakin Kroatian, Romanian sekä Viron leiritykset. Leireiltä haetaan kovia randori vastustajia – valmisten näin urheilijaa kansainvälisiin otteluihin. Yksilölajina, joka ei voi kuitenkaan harrastaa yksin, judo on aivan erityisessä asemassa. Joka kerta kun haet oppia toisista urheilijoista, annat samalla myös omaa osaamistasi toisten judokoiden käyttöön.
<![if !vml]><![endif]>
Jessika Hellgren on harjoitellut maajoukkueen ulkopuolella kehittäen omia vahvuuksiaan sekä pysty-, että mattojudossa. Lauantain esitysten perusteella nuori nainen on siinä kunnossa että edustuspaikka EJU CUP ja kansainvälisiin arvokisoihin voidaan asettaa realistiseksi tavoitteeksi. Alkupoolissa 1-maajoukkueeseen kuuluva Keravan Bodonoksen Noora Jokinen voitti tiukimmalla mahdollisella piste-erolla, mutta kohdatessaan uudestaan finaalissa, oli Jessika vahvempi vieden ottelun hienosti Wasa-arin arvoisella lonkkaheitolla. Jessikan peräänantamattomuus sekä monipuolisuus ovat asioita joiden päälle seura- ja maajoukkuevalmennus pystyvät vielä rakentamaan paljon.
Jannika Hellgrenin sarjassa U18-52kg oli kolme ottelijaa. Kaksi ottelua ja toisesta hieno voitto, toi nuorelle sisupussille ensimmäisen Suomenmestaruus mitalin. Jannikan tavoitteena on selvästi kasvattaa omaa osaamista ja nousta maajoukkueharjoittelun myötä vahvemmin mukaan kansainvälisiinkin kilpailuihin.
Jyri Rajaniemi on saavuttanut nuorten SM mitalin nyt yhteensä kuusi kertaa. Mitaliputken säilyttäminen vaati sisukkaalta urheilijalta venymistä. Viimeistelyä haitannut flunssa oli viedä Jyriltä mahdollisuuden ottelemiseen, mutta sinnikkyys ja kova latautuminen jokaiseen otteluun toivat arvokkaan pronssimitalin. Kolme alkusarjan voittoa veivät semifinaaliotteluun, joka lopulta päättyi häviöön sarjan voittajaa Vantaan Jukaran Artur Tvauria vastaan.
U18-66kg sarjassa otellut Matias Sala raivasi kahdella voitolla ja tappiolla ainoastaan sarjan voittajaa Keravan Bodonoksen Valtteri Olinia vastaan, mahdollisuuteen uusia viimevuotisen pronssimitalinsa. Ottelu Tikkurilan Judokoita edustavaa Aleksi Mieltyä vastaan eteni tasaisena vääntönä kummankaan pystymättä heittosuoritukseen. Matiakselle annettu varoitus otteen estämisestä nosti Aleksin palkintopallille.
Mikko Linnakosken (U18-66kg) ja Julius Salan (U21-81kg) kamppailut päättyivät häviöön ensimmäisellä kierroksella. Kilpailuihin valmistautuneet Roope Kuusamo sekä Henri Määttä joutuivat perumaan osallistumisen sairastumisen takia.
Kilpailut käytiin tällä kertaa yhdessä kahdenkymmenenkahden eri lajin yhteistyössä järjestettynä SM-viikkona. Samaan aikaan Tampereella käytyihin muihin lajeihin pystyi tutustumaan ja näin näkemään jotain, mitä ehkä muute ei tulisi mentyä katsomaan. Judokin sai tätä kautta varmasti paljon positiivista näkyvyyttä. Kisapaikalla oli kiva nähdä myös nummelalaisia kannustajia. Nuorille judokoille tämän kaltaiset kilpailut antavat hyvän mahdollisuuden päästä lähelle katsomaan omia suosikkeja ja asettamaan samalla itselleen tavoitteita – muutaman vuoden päähän….
Olympialajina judo nauttii kamppailupiireissä erityistä arvostusta, onhan jokaisen urheilijan mahdollisuus asettaa Olympiamitali tavoitteeksi, tai ainakin haaveeksi. Nummelan Judo pyrkii ohjaamaan ja valmentamaan judokoita monipuolisesti. Karkkilassa sekä Nummelan Dojolla annetaan opetusta aina muutaman vuoden ikäisistä temppukoululaisista kuntojudoa harrastaviin aikuisiin asti. Judon monipuolisuus mahdollistaa jokaisen lapsen nuoren ja aikuisen osallistuvan itselleen parhaiten sopivalla tavalla ja ryhmässä. Kovaa kamppailua ja armotonta itsensä haastamista kaipaaville judo on varmasti paras, monipuolisin ja kovin laji.
Tulokset: Jessika HELLGREN 1.kyu (N21-63 1.), Jannika HELLGREN 3.kyu (T18-52 2.), Mikko LINNAKOSKI 2.kyu (P18-66), Oskari MÄKINEN 1.dan (P18-81 1.) (M21-81 1.), Jyri RAJANIEMI 1.dan (M21-73 3.), Julius SALA 1.dan (M21-81), Matias SALA 1.kyu (P18-66 5.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti