sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Keravalla nähtiin viikonloppuna Vihtiläistä naisenergiaa


Ennen tyttöjä pojat päästettiin näyttämään taitonsa tatamilla. Salan veljekset ottelivat mallikkaasti - Matias pronssiottelussa D-pojat 38 kiloa ja Julius B-pojat 66 kiloa finaalissa.

Nummelan Judon naisjudokat räjäyttivät potin

Nuoret Jannika Hellgren ja Erika Rajaniemi ottivat kultaa omissa sarjoissaan. Jannika erittäin tasaisessa DT-44 sarjassa ja Erika neljän voiton puhtaalla ottelusarjalla DT-36 sarjassa.


Kuva: Erika Rajaniemi, kultaa sarjassa DT-36.


Kuva: Jannika Hellgren, kultaa sarjassa DT-44.

Seuraavaksi Tea Laakkonen otteli hurjalla tempolla nuorempiaan vastaan N57-sarjassa vieden heiltä  kirkkaimman mitalin. Tea on kaikkien edellä mainittujen judokoiden valmentaja ja ensimmäinen Nummelan Judossa naisena mustan vyön saavuttanut judoka. Tean tiivis ja monipuolinen harjoittelu näyttää tuottavan hyvää tulosta vuodesta toiseen - kuten myös tämän uuden kisakauden alussa.


Kuva: Tea Laakkonen, kultaa sarjassa N-57

Lisämitali Nummelaan saksalaisen vaihto-oppilaan voimin

Nummelan Judon naisten kultamitalien lisäksi, Saksasta vaihto-oppilaana Nummelassa oleva ja Nummelan Judoa edustava Yvette Kaspereit saavutti omassa N70 sarjassaan pronssia.


Kuva: Yvette Kaspereit, pronssia sarjassa N-70.

Kaikkien ottelijoiden kohdalla korostui kestävyyden merkitys, vaikka judo nopeatempoisena otteluna tuntuukin usein ainoastaan nopeutta vaativana lajina. Kerava Shiaista oli loukkaantumisten takia poissa Nummelan Judon vakiokilpailijoista Oskari, Anniina, sekä Jessika. Kaikkien toivotaan ja uskotaan kuntoutuvan pian. Jyri puolestaan oli viikonloppuna Mikkelin Samurai Cupissa.

Päätavoitteena Nuorten FJO

Kaikkien Nummelan Judon nuorten kilpailijoiden syksyn päätavoitteena on marraskuun lopulla käytävä Judo Junior Finnish Open. Turnaus houkuttelee kotimaisista kisoista ehdottomasti eniten ulkomaisia kilpailijoita, lähinnä kovista naapurimaistamme. Tämä tarkoittaa sitä että vastus vain kovene, mutta judokamme ovat siihen valmiita. Syksyn harjoitusohjelmat ovat siis hyvässä vauhdissa, mutta edelleen sekä nuoria että aikuisia otetaan mukaan. Kursseille voi ilmoittautua paikan päällä – harjoitusajat löytyvät mm. seuran nettisivuilta.

Junnu Cup I 2013 Nummelassa

Nummelan Judo järjestää tammikuussa Junnu Cup turnauksen osana ohjelmaa, jossa seura haluaa tarjota kilpailullisen puolen osaksi jokaisen judokan harrastusta. Junnu Cup tarjoaa vähän tai ei lainkaan kilpailleille mahdollisuuden kokeilla taitojaan virallisessa judo-ottelussa.

Nummelanharjun koulun liikuntasalin sulkemisen jälkeen maineikasta Hiiden Shiai kilpailua ei ole pystytty järjestämään Nummelassa sitten vuoden 2009. Tapahtuman ansiosta seuran talkooväki voi pitää yllä judokisojen järjestämistaitojaan. Juniorikisoissa kokeillaan Luksian Ammattikoulun tilojen sopivuutta judokisojen tapahtumapaikkana.

Teksti ja kuvat: Jukka Sala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti