keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Nummelan Judo kahmi mitaleja Ice Power Cupissa

Tampereen Ice Power Cupissa viime lauantaina Nummelalaiset kisaajat hakivat taas pienen kottikärryllisen jalometallia. Päivän ehdoton kuningas oli jälleen Oskari Mäkinen. Suvereeni voitto sekä CP50 että BP 50 sarjassa kertoo kaverin tämän hetkisestä kunnosta – se on kova. BP50 sarjan finaalista meinasi muodostua Nummelalaisesta näkökulmasta unelma, kun seuramme toinen hyvin menestynyt judoka Jyri Rajaniemi raivasi myös paikan finaaliin. Valitettavasti edellisessä semifinaaliottelussa loukkaantunut kyynärpää esti ottelemisen ja tämä gladiaattoreiden taistelu jäi näkemättä. Kaksoisvoitto sarjassa kuitenkin Nummelaan ja finaalinhan voi uusia vaikka ensi viikon kotisalikisoissa.


Kuva: Pienet paikkaukset eivät hidastaneet Oskun menoa.


Kuva: Jyrille hieno semifinaalivoitto - hintana komea mustelma kyynärtaipeeseen.


Kuva: Nummelan Judolle kaksoisvoitto sarjassa BP-50.

Jannika Hellgren otti aamulla pronssia omassa sarjassaan seurakaveri Erika Rajaniemen kannustaessa tatamin laidalta. Toinen käsi kantositeessä Erika ei pystynyt kannustamaan kuin yhdellä kädellä, mutta sekin auttoi Jannikan mitaleille.

Seuramme voi olla ylpeä jokaisesta uudesta kilpailijasta ja nyt näyttää siltä että Niko Isopoussu on lunastamassa paikkansa tässä joukossa. Kahdella otteluvoitolla saavutettu finaalipaikka näytti että ainesta on koviinkin koitoksiin.

Matias Sala otteli sekä D että C pojissa, ottaen molemmissa sarjoissa otteluvoiton, mutta jääden kuitenkin mitaleiden ulkopuolelle. Reissu kasvatti ainakin mitalinälkää.

Julius Sala otteli kovassa BP60 sarjassa. Kolme hienoa otteluvoittoa ja vain yksi tappio – sekin vasta tuomariäänestyksellä, kasvatti itseluottamusta ja antoi voimaa jatkaa hyvää treenikautta entistä tunnollisemmin.


Kuva: Julius Sala kurittamassa vastustajaansa matossa.

Kisoissa nähtiin molempien Salan poikien tulevan pois sellaisista sidonnoista, joihin yleensä kyllä ottelu päättyy. Tähän on vaikuttanut varmasti torstai iltojen mattoharjoitukset ja nimenomaan Petri Kapulaisen hyvät opit.

Kisaaminen on tärkeä osa nuorten judokoiden kehittymistä. Vasta ottelussa kukin voi huomata puhtaan tekniikan, oikean ajoituksen ja nopeuden merkityksen puhtaan pistesuorituksen tekemisessä. Ja se tunne kun voittaa tai kun kannustamansa seurakaveri voittaa -  se on hieno tunne joka jokaisen judokan tulisi kokea, mahdollisimman usein.

Teksti: Jukka Sala
Kuvat: Kari Mäkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti