lauantai 24. marraskuuta 2007

Judon alle 23v. EM-kisat 23-24.11.-07 Salzburg

Antti Rintamäki oli viides Judon alle 23v. EM-kisoissa Salzburgissa

Viikonloppuna 23-24.11.-07 käytiin Judon alle 23v. EM-kilpailut Itävallan Salzburgissa

Antti Rintamäki (alla) heittää tomoe-nagella Ukrainan Georgi Zantaraiania.
Alle 60-kiloisissa otteleva Antti Rintamäki sai avausottelussaan vastaan Kreikan Alex Grornteevin. Ottelu oli alussa hyvin Antin hallinnassa, mutta loppua kohti tilanne muuttui. "Sain alussa tomoe-nagella (uhrautumisheitto) yukon eli 5 pistettä. Puolessa välissä minulle annettiin passiivisuudesta varoitus (shido) ja jatkossa mattoon vedosta toinen shido. Tilanne oli silloin tasan, mutta valitettavasti aloin viimeisellä minuutilla väsyä ja Kreikkalainen sai yokon ja voitti.". Kreikkalainen sijoittui näissä kisoissa kolmanneksi, sekä tämän vuoden ikäluokkansa MM-kilpailussa kolmanneksi, vastus oli siis kova. Kreikkalainen voitti lohkonsa ja näin Antti pääsi keräilyyn tavoittelemaan pronssimitalia.

Keräilyssä vastaan tuli britti Brett Caswell. Tappiosta sisuuntuneelle Antille tuli pisteitä tomoe-nagella, käsikiepillä, sumi-gaeshilla (uhrautumisheitto) ja lopulta voitto ipponilla ajassa 4:33 (otteluaika on 5 minuuttia). Antti esitti ottelussa parastaan ja voitti ottelun vakuuttavasti.

Seuraavassa ottelussa vastaan tuli isäntämaan Itävallan Oliver Haider. "Minulla oli hyvä fiilis mennessä matolle eikä se fiilis otellessa mihinkään kadonnut. Sain kolme yukoa tomoe-nagella ja sumi-gaeshilla. Lopussa oli vielä hyvä käsilukon paikka, sekä sidontatilanne, mutta aika loppui kesken."

Pronssiottelu paikkaa havitteli Antin lisäksi Italian Elio Verde. Ottelu oli tosi kova ja tasainen. "Verde meni ensin kokalla (3 pistettä) johtoon, mutta kuittasin sen sumi-gaeshilla. Johtoon pääsin kun sain toisen kokan jaloista taakse vieden (morote-gari). Italialainen pääsi vielä lopussa tasoittamaan ja mentiin jatkoajalle. Ajattelin että kun on tänne asti tultu, niin en suostu häviämään. Panin kaiken peliin ja sain kouchi-garilla (jalka pyyhkäisy) yukon". Voitto Antille ja paikka pronssiotteluun.

Pronssiottelussa tuli vastaan Ukrainan Georgi Zantaraia. Ottelun alussa Antilla oli hyvä kahden jalan tomoe-nage yritys, mutta liike pysähtyi hetkeksi, eikä pisteitä tullut tuomareilta. Noin minuutin kohdalla Zantaraian lempiheitto uchi-mata (jalkaheitto) osui kohdalleen ja Anttia vietiin. "Vaikka tiesinkin mitä hän tekee, niin heitto tuli yllätyksenä. Yritin vielä itsekin heittoa, kun kuulin Jukka Metsolan neuvoja, mutta eivät nekään auttaneet. Pääsen vielä ensi vuonna nuoriin ja silloin olisi mukava ottaa mitali. Mitali oli nytkin tavoitteena eikä se kovin kauas jäänyt. Arvelin etukäteen että mitali olisi mahdollinen, jos kaikki lähtee kulkemaan hyvin. Nyt sen voittaminen jää ensi vuoteen", Antti Rintamäki toteaa. Kaiken kaikkiaan Antti otteli hyvin ja pirteästi. Se että hän pystyi hankkimaan pisteitä heitoilla ja omilla suorituksilla oli parasta Anttia.

Teksti: M.R.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti