torstai 25. marraskuuta 1982

Nummelan Judolla alueleiri

Länsi-Uusimaa 25.11.1982

Nummelan Judolla on ollut vilkas ja työntäyteinen syksy. Ennen peruskurssin alkua pidettiin judonäytöksiä ja esittelytilaisuuksia. Syyskuussa alkanutta peruskurssia on vedetty kaksi kertaa viikossa ja muita harjoituksia on nummelalaisille judokoille järjestetty kolmasti viikossa.

Vuoden loppua kohden alkaa tahti yhä kiristyä. Viime viikon loppuna järjestettiin Etelä-Suomen alueen seuroille Nummelassa C-valmentajakurssi. C-valmentajan pätevyys kuuluu vaatimuksena suoritettaessa sinistä vyötä.

Seurassa on aikaisemmin C-valmentajan pätevyyden suorittaneita henkilöitä kymmenkunta ja nyt oman seuran jäsenistö kurssin suoritti saman verran lisää, kertoo seuran sihteeri Päivi Leppäjoki. –Nyt järjestetyllä kurssilla oli osanottajia 23 eri puolilta Etelä-Suomen alueelta. –Etelä-Suomen alueeseen kuuluu 24 seuraa, joten osanottajamäärä olisi voinut olla isompikin, vaikka C-valmentajakursseilla on vieläkin pienempiä sanottajamääriä, hän kertoo.

Kurssit pidettiin kaksipäiväisinä Nummelan Judon salilla. Kurssin vetäjänä toimi Helsinkiläinen Staffan Lindgren.

Nummelassa alueleiri viikonloppuna


Nummelan Judo on neljävuotias seura, joka on järjestänyt kolme koko Etelä-Suomen kattavaa alueleiriä. Aikaisemmat alueleirit ovat onnistuneet hyvin ja Judoliitonkin taholta on saatu kiitosta hyvin järjestetyistä leireistä, kertoo Päivi. –Nyt on alueleirille tullut toistasataa ennakko ilmoittautumista, joten rankkaan urakkaan leirin onnistumiseksi on varauduttava.

Kime-No-Kata


Japanissa kuuluu neljännen ja viidennen danin vyövaatimuksiin Kime-No-Kata. Suomessa kyseistä tekniikkaa ei ole toistaiseksi vaadittu, koska täällä ei ole ollut kataa osaavaa opettajaa, kertoo Nummelan Judon puheenjohtaja Kaj Lindberg.

Nummelan Judon leirille tulee päävetäjäksi ruotsalainen Olle Edeklev. Hän on kerran aikaisemmin ollut Nummelassa opettamassa Kime-No-Kataa pienelle porukalle.

- Pitäähän meillä olla sopiva tekniikka jonkin verran osaava uke-vastustaja, sanoo Kaj.
Ohjelma Nummelan Judon leirillä on tiukka. Ensimmäiset harjoitukset alkavat lauantaiaamuna heti ilmoittautumisen jälkeen. Kahdeksalta alkava ilmoittautuminen on suunniteltu vietävän läpi tunnissa ja sen jälkeen päästään matolle harjoittelemaan. Sunnuntaina aloitetaan jo 7.30. Ohjelma ei kuitenkaan ole pelkkää judoa sillä vapaa-aikaakin judokoille jää ja silloin on mahdollisuus vaikkapa uintiin ja saunomiseen.

Nummelan Judon leiriä on ollut puuhaamassa pääasiassa hallituksen jäsenet. Koko vastuu leirin läpiviemisestä ei heille kuitenkaan jää, sillä järjestelytehtäviin leirille tulee kolmisenkymmentä henkilöä. Vapaaehtoiseen työhön on tulossa mm useita judokeitten isiä ja äitejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti